Koronavirüs ilacı bulundu!

Son dakika... Koronavirüs (Kovid-19) salgınında hastaların hayatını kurtaran ilacın bulunduğunu dünyaya 'son dakika' koduyla duyuran İngiliz yayın kuruluşu BBC, hayli ucuz olan Dexamethasone adlı ilacın, hastalığı ağır şekilde geçiren hastaların tedavisinde düşük dozlu kullanıldığını belirtti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, son dakika koduyla koronavirüs salgınında hastaların hayatını kurtaran ilacın bulunduğunu dünyaya duyurdu. Hayli ucuz olan Dexamethasone adlı ilacın, Covid-19'u ağır şekilde geçiren hastaların tedavisinde düşük dozlu kullanıldığı belirtiliyor.

OKSİJEN VERİLMESİ HALİNDE ORAN BEŞTE BİRE ÇIKTI

İlaç, solunum cihazına bağlı olan hastaların ölüm oranını üçte bir oranında azalttı. Oksijen verilmesi halinde ise, bu oran beşte bire çıktı.

BBC'ye konuşan uzmanlar, ilacın koronavirüse karşı verilen savaşta çığır açıcı olduğunu belirtiyor.

Habere göre, ilaç Oxford Üniversitesi'nden bir ekip tarafından hastanede tedavi gören 2 bin hastada denendi.

SONUÇLAR İLAÇ VERİLMEYEN 4 BİN HASTAYLA KARŞILAŞTIRILDI

Sonuçlar ilaç verilmeyen 4 bin hastayla karşılaştırıldı. Solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm riski yüzde 40'tan yüzde 28'e düştü. Oksijene ihtiyaç duyan hastalarda ise bu oran yüzde 25'ten yüzde 20'ye indi.

Araştırmacılar, ilacın salgının başından bu yana İngiltere'de kullanılması halinde ölü sayısının 5 bin daha az olarak kayıtlara geçeceğini tahmin ediyor.

DEXAMETHASONE NEDİR?

Deksametazon bir tür kortikosteroid ilacıdır. Romatizmal problemler, bir dizi cilt hastalığı, şiddetli alerji, astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, krup, beyin şişmesi, oftalmik cerrahiyi takiben oküler ağrı ve tüberkülozda antibiyotikler gibi birçok durumun tedavisinde kullanılır.

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.