Koronavirüs havadan bulaşır mı? Bilim insanlarından açık mektup!

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını canlar almaya devam ederken ondan nasıl korunacağımız hakkında yüzlerce makale ve tavsiye okuduk, dinledik. Bu kez yüzlerce uzman isim birleşerek korona virüsünün havadan da bulaşabileceğini açıkladı. Yayınlandıklarık açık mektupta Dünya Sağlık Örgütü'ne de çağrıda da bulunan uzmanlar, tavsiyelerini gözden geçirmeleri uyarısında bulundu.

Korona havadan da bulaşır mı sorusunun yanıtı bilim insanları tarafından açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü'ne çağrıda bulunup koronavirüs bulaşma riski üzerine yayınlandıkları tavsileri gözden geçirmesi hususunda uyarılarda bulunan 239 bilim insanın imzasıyla yayınlanan açık mektuba göre korona havadan bulaşır mı?

KORONA HAVADAN BULAŞIR MI?

Bilim insanları virüs hapşırık gibi nedenlerle havada büyük damlacıklar tarafından taşınsın ya da taşınmasın, koronanın hava vasıtasıyla taşındığını ve nefes alındığında insanlara bulaşabileceğini açıkladılar. New York Times'in haberine göre Dünya Sağlık Örgütü'ne yönelik açık mektupta 32 ülkeden 239 bilim insanının imzası bulunuyor.

İSTANBUL'DA DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ OFİSİ AÇILACAK - EKOTÜRK

Dünya Sağlık Örgütü, virüsün asıl olarak burun ve ağızdan çıkan küçük damlacıklarla insandan insana bulaştığını belirtiyor.

Koronavirüs havadan bulaşır mı? Bilim insanlarından açık mektup! ile ilgili etiketler Koronavirüs korona havadan bulaşır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.