Koronavirüs hangi sektörlere kazandıracak?

Koronavirüsün küresel etkileri devam ederken yatırım uzmanları salgının ardından yapılması gereken yatırım planlarını tartışmaya başladı. Uzmanlar virüsün bitmesine dair hiçbir belirti olmamasına karşın salgın sonrası yatırımcı taleplerinin değişebileceğini ifade ediyor.

Koronavirüs krizinin geçtiğine dair henüz hiçbir işaret bulunmamasına karşılık Wall Street çevrelerinde virüs sonrası hayat ve nasıl yatırım yapılacağına ilişkin tartışmalar şimdiden oluşmaya başladı. Yatırım enstitüsü Barings’in Baş Küresel Stratejisti ve Başkanı Christopher Smart müşterileriyle paylaştığı notta doğru karar verebilmek için üç sorunun cevaplanması gerektiğini belirtiyor.

TÜM DEĞİŞİKLİKLER GÖZ ÖNÜNE ALINMALI

Smart müşteri notunda, “Kovid-19 bitti mi? (Evet) Gelecek yıl ‘normal’ olacak mı? (Evet) Bir sonraki döngüde yapılabilecek en iyi yatırım nedir?” sorularının öncelikli olarak cevaplanması ve iş dünyasını yeniden şekillendirecek teknoloji, iklim değişikliğiyle ilgili artan endişeler ve yeni yaşam kalıplarının göz önünde bulunması gerektiğini belirtiyor.

New York merkezli varlık yönetimi şirketi AB Bernstein’ın Baş Stratejisti Inigo Fraser Jenkins tarafından yönetilen strateji ekibi Marketwatch’a yaptığı açıklamalarda yatırımcıların bir sonraki üç ila beş yıl için pozisyon alması gerektiğini belirtiyor.

HANGİ SEKTÖRLER TERCİH EDİLMELİ?

AB Bernstein strateji ekibi yatırım röportajında korona virüs sonrası stratejilerin belirlenmesi için bazı ipuçlarında da bulunuyorlar. Strateji ekibi e-ticaret, dijital reklamcılık ve bulut tabanlı şirketler gibi teknoloji, sağlık ve tüketici odaklı döngüsel büyüme hisselerinin ağırlığının yükseldiğini belirtiyor.

Bernstein ekibi sürdürülebilir bir gelir akışı sunan tüketici tercihleri sektörünün de aşırı ağır konumda olduğunu belirtiyor. Stratejistler bu alanda gıda üreticisi şirketlerin değerlendirilebileceğini fakat işlenmiş gıda üretimi yapan şirketlerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

HAVAYOLU, OTELCİLİK OTOMASYON ŞİRKETLERİ...

Tüketici ihtiyaçları ve endüstriyel alandaki döngüsel hisselerde de aşırı ağırlaşma olduğunu belirten stratejistler değerinin altında kalmış ve iflastan kurtulabilmiş şirketlerin tercih edilerek seçici olunması gerektiğini belirtiyor. Jenkins liderliğindeki ekip havayolu, otelcilik ya da otomasyon şirketleri hisselerine dikkat çekiyor.

Enerji ve madencilik sektörlerinde de aşırı ağırlığın görüldüğünü belirten stratejistler kovid krizine karşı oluşturulan politik yanıtların enflasyon etkileri olacağını ve önünde sonunda enflasyonu getireceğini belirtiyor.

Finans sektörünün ağırlığının altında olduğunu belirten stratejistler sabit verim eğrisinin aşırı performansı sabit tutacağını ve iflas döngüsünün devam edeceğini öngörüyor.

Koronavirüs hangi sektörlere kazandıracak? ile ilgili etiketler Koronavirüs pandemi yatırım küresel kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.