Koronavirüs göstericileri engelleyemedi!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesinin ardından ekonomik sebepler nedeniyle hükümet karşıtı gösteriler yeniden başladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Irakta'ta başta işsizlik, pahalılık, yolsuzluk ve geciken maaşlar ile yabancı hakimiyetine son vermek isteyen, ayrıca geçen yıl yarım kalan devrimi tamamlamak istediklerini belirten halkın, gece saatlerinden itibaren gösterilerine yeniden başladıkları açıklandı.

10 GÖSTERİCİ POLİSİN GERÇEK MERMİSİ İLE YARALANDI!

Basra, Vasit ve Kut bölgelerinde yoğunluk kazanan gösterilerde şu ana kadar 10 kişinin polisin gerçek mermisiyle yaralandığı ortaya çıktı.

Gösterilerin ve protestoların bastırılması için güvenlik güçleri tarafından takviye birlikler gönderildiği ve bölgede kapsamlı sokağa çıkma yasağının ilan edildiği ajanslara yansıdı.

Koronavirüs göstericileri engelleyemedi!

GÖSTERİLER GECEDEN BAŞLADI!

SuperHaber'in aldığı bilgilere göre, Irak’ta gösteriler gecenin geç saaterinde başladı. Bağdat’ın Cumhuriyet Köprüsü yakınında toplanan gençlerin, kararlılıklarını ve güçlü iradelerini ortaya koyacaklarını bağırdıkları görüldü.

VASİT VALİLİĞİ YAKILDI!

Göstericiler, Vasit Valiliğ'ine bağlı Kut kentinin merkezinde Şii Bedir Tugayları Örgütü Ofisi'ni ve milletvekili Saad El-Meyali'nin evini yaktılar.

Vasit Valiliği devrildikten sonra, vali ve milletvekillerini aramak ve onları mahkemeye teslim etmek için eyalette 500 bisikletli devrimcinin dolaştığı ifade ediliyor. Irak’taki gösterilerin, İhtişam ve Haysiyet Meydanları’nda yoğunlaşacağı bilgisi alındı.

Göstericiler ellerinde ”Irak'ta Sözde Yeni Başbakan Seçilmiş Kimsenin Umrunda Değil!, Irak Halkı Devrimi Tamamlamaya Kararlı!” yazılı pankart ve afişlerle sloganlar atarak ilerledi.

Koronavirüs göstericileri engelleyemedi! - Resim : 2

GÖSTERİLER YENİ SİYASİ YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK!

Gösteriler için on binlerce gencin toplandığı ve 11 şehirde aynı anda saat 12.00'de büyük gösterilere başladıkları ifade edildi.

Uluslararası gözlemciler, yeni Kazavi Hükümeti’nin atanmış ve bazı bakanları güvenoyu almasına rağmen, hala boş bakanlıklıkların bulunduğunu belirterek, Irak'taki gösterilerin yeni siyasi yol haritasını çizeceği görüşünü savunuyorlar.

Koronavirüs göstericileri engelleyemedi! - Resim : 3

 

Koronavirüs göstericileri engelleyemedi! ile ilgili etiketler Irak Bağdat Eylem yönetim isyan gösteri gösterici
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.