Koronavirüs döneminde internetten en çok onlar arandı

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Ölümcül virüs nedeniyle değişen tüketici alışkanlıkları internet aramalarına da yansıdı. Kelimelerin aranma oranlarına ilişkin derlenen raporda, ülkelere göre kategoriler belirlendi. Rapora göre, Türkiye'de en çok ekmek yapımı araştırıldı.

Koronavirüs salgını insanların tüketici alışkanlıklarını değiştirdi.

Google Arama Trendleri raporu, karantina döneminde internette en çok nelerin arandığını ortaya çıkardı.

EN ÇOK EKMEK YAPIMI ARATILDI

TRT Haber'de yer alan habere göre, Türkiye'de "ekmek nasıl yapılır", İtalya'da "basit kurabiyeler", Almanya'da ise "maya yapımı" aramaları öne çıktı.

Peki, Türkiye'de 30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında internetten başka neler merak edildi?

Dijital Pazarlama Uzmanı Gökhan Bülbül, "mağazalar açık mı" aramasının da çok yapıldığını söyledi: "Bu noktada dünyadan farklıyız. Birçok ülke birbirinden farklılıklar gösteriyor. Örneğin, İngiltere'de tırnak bakım seti ya da köpek bakım seti aranıyor. Aynı zamanda ekmek ve ekmek tarifi gibi aramaları görüyoruz."

Koronavirüs döneminde internetten en çok onlar arandı

"İNTERNETTE BAŞLAYIP İNTERNETTE BİTEN BİR SÜRECİN İÇERİSİNDEYİZ"

Virüs salgını tüketici alışkanlarını yeniden şekillendirdi. Pazarlama uzmanları artık alışverişin internette başlayıp bittiğini belirtiyor.

Bülbül, "Mağazada ürünü görüp internette daha ucuzunu almak isteyen ya da internette araştırıp gidip ben mağazadan alırım diyen bir alışveriş alışkanlığı varken bunların ikisi de ortadan kalkmış oldu. Bugün internette başlayıp internette biten bir sürecin içerisindeyiz" dedi.

Koronavirüs döneminde internetten en çok onlar arandı ile ilgili etiketler Google Koronavirüs Korona ekmek tarif
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.