Son dakika... İtalya'da bir bürokrat daha koronavirüse yakalandı! İran'da hayatını kaydebenlerin sayısı yükseldi...

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybeden kişi sayısı 3 bin 600’e ulaşırken, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 106 bini geçti. İtalya'da 14 kent karantinaya alınırken, ABD'de ise marketler satışlara limit sınırı getirdi. İran'da hayatını kaydebenlerin sayısı 194'e çıktı. Son dakika gelen bilgiye göre, 16 milyon kişinin karantinaya alındığı İtalya'da Piyemonte bölgesi başkanı da koronavirüse yakalandı.

Koronavirüs, Çin dışında dünya genelinde de yayılmaya devam ediyor. İtalya’da hız yayılan virüs, Avrupa’yı tehdit ediyor. İtalya’da virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 233’e yükselirken; vaka sayısı da 5 bin 883’e çıktı.

İTALYA'DA PİYOMONTE BÖLGESİ BAŞKANI DA VİRÜSE YAKALANDI

İtalya'nın kuzeyinde 16 milyon kişi karantina altına alınırken, başkenti Torino olan Piyemonte bölgesinin başkanının da koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. Alberto Cirio, koronavirüse yakalanan 24 saat içinde ikinci bölgesel başkan oldu.

Alberto Cirio

Koronavirüs salgınının Avrupa'da en ağır vurduğu ülke olan İtalya'dan birbiri ardına siyasilere virüs bulaştığı haberi geliyor.

Roma'nın başkenti olduğu Lazio bögesinin ardından Torino'nun başkenti olduğu Piyemonte bölgesinin başkanı da koronavirüse yakalandı.

CUMARTESİ GÜNÜ LAZİO BAŞKANI ZİNGARETTİ AÇIKLANMIŞTI

Cumartesi günü Lazio Başkanı Nicola Zingaretti'nin, bugün de Piyemonte Başkanı Alberto Cirio'nun koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Zingaretti, aynı zamanda koalisyon hükümetinin ortaklarından Demokratik Parti'nin lideri.

Cirio ise eski başbakanlardan Silvi Berlusconi'nin liderliğindeki Forza Italia partisinden, aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Halk Partisi'nin mensubu.

 

 

İTALYA'DA 14 KENT KARANTİNAYA ALINDI

İtalya’da Başbakan Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasının önüne geçmek için yoğun olarak görüldüğü Lombardiya Bölgesi ve 14 kenti, giriş-çıkışlara kısıtlama getiren sıkı bir güvenlik rejimi uygulayarak karantinaya aldıklarını açıkladı.

Son dakika... İtalya'da bir bürokrat daha koronavirüse yakalandı! İran'da hayatını kaydebenlerin sayısı yükseldi... - Resim : 2

Başbakan Conte, gece geç saatlerde başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19’un ilk görüldüğü 10 kadar beldeyi kapsayan kırmızı bölge uygulamasını genişlettiklerini ifade ederek, "İki bölge oluşturduk. Bunlardan biri Lombardiya'yı, diğeri de farklı illeri ilgilendiriyor. Bu iki bölgeye daha sıkı bir güvenlik rejimi uygulayacağız ve giriş-çıkışlara yönelik bir kısıtlama olacak." diye konuştu.

SADACE ACİL DURUMLARDA GİRİŞ-ÇIKIŞLARA İZİN VERİLECEK

Bu iki alana sadece acil durumlar için giriş-çıkışlara izin verileceğini, mutlak bir yasak olmadığını aktaran Conte, Lombardiya bölgesi haricindeki 14 kentin Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik olduğunu açıkladı.

Son dakika... İtalya'da bir bürokrat daha koronavirüse yakalandı! İran'da hayatını kaydebenlerin sayısı yükseldi... - Resim : 3

SON DAKİKA:.. İRAN’DA DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Öte yandan, İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 49 kişinin daha ölmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 194'e çıkarken vaka sayısı da 6566 oldu. 

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatte ait bilançoyu açıkladı. Ülkede salgın nedeniyle ölenlerinin sayısının 49 kişi daha artarak 194’e ulaştığını, 743 kişide koronavirüs tespit edildiğini, hastalığa yakalanan kişi sayısının ise 6 bin 566’ya çıktığını bildirdi.

ŞEHİRLERE GİRİŞ İÇİN KISITLAMA KONULDU

Tahran yönetimi, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla şehirlere girişlere kısıtlama getirdi. Birçok ilde, o ile ait olmayan araçlar ve o ilde ikamet etmeyen insanlar polis tarafından kurulan kontrol noktalarından geri çevriliyor.

İran devlet havayolları şirketi IranAir’in tüm Avrupa ülkelerine olan uçuşları askıya alındı.

ABD’DE VAKA SAYISINDA ARTIŞ

ABD’de koronavirüs vakaları arttı. Son sayılara göre virüs taşıdığı tespit edilen kişi sayısı 433, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 17’ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 16’sının Washington, birinin Kaliforniya eyaletinde olduğu açıklandı. Kaliforniya eyaletinde 32, New York kentinde ise 57 vaka bulunuyor.

Son dakika... İtalya'da bir bürokrat daha koronavirüse yakalandı! İran'da hayatını kaydebenlerin sayısı yükseldi... - Resim : 4

ABD'DE MARKETLER SATIŞ LİMİTİ GETİRDİ

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) koronavirüsün (Kovid-19) giderek yayılması tüketim alışkanlıklarını değiştirirken zincir mağazalar özellikle temizlik ve hijyen ürünlerinin satışına limit getirmek durumunda kaldı.

New Jersey eyaletinde özellikle kalabalık ailelerin tercih ettiği COSTCO, Walmart ve Best Buy benzeri zincir marketlerin girişlerinde uzun kuyruklar oluştu. Market yöneticileri, herkese yetmesi için su, ilaç, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu başta olmak üzere birçok temizlik ve hijyen maddelerinin satışına limit getirdi.

Koronavirüs salgınının Doğu eyaletlerinde de yayılmaya başlamasının üzerine tüketiciler, hortum, sel, tayfun beklendiği dönemlerde olduğu gibi süpermarket raflarını boşalttı.

Market yöneticileri, müşteriler arasında zaman yaşanan kavgalara ve paniğe son vermek için çareyi bazı ürünlerin satışını 2 adetle sınırlandırdı, kapılarda polisler görevlendirildi.

 

New Jersey’in Bergen County, Teterboro kasabasında bulunan toptan satış marketi COSTSO önünde yoğunluktan sürücüler araçlarını park edecek yer bulamadı, girişlerde ve kasalarda uzun kuyruklar oluştu. Market görevlileri ise koronavirüse karşı önlem olarak alışveriş arabalarını her seferinde dezenfekte etti.

ORTA AVRUPA’DA VAKA SAYILARINDA YÜKSELİŞ

Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı bugün 800’e yükselirken; koronavirüs nedeniyle can kaybı olmadığı belirtildi.

Öte yandan, Fransa’da 949 kişide virüs tespit edildiği ve 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İspanya’da ise 525 kişide virüs tespit edildiği; 10 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

AJANSLAR

 

Son dakika... İtalya'da bir bürokrat daha koronavirüse yakalandı! İran'da hayatını kaydebenlerin sayısı yükseldi... ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Koronavirüsü corona
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.