Koronavirüs Çin-Fransız ortak üretimi biyolojik bir silah mı?

Fransız 5 aktivist dünyanın başına bela olan koronavirüs ile ilgili kafaları karıştıran bir iddiayı ortaya attı. Aktivistlerin iddiasına göre ele geçirdikleri belgelere göre koronavirüs Fransa-Çin ortak yapımı bir biyolojik silah olarak ünlü bir enstitünün laboratuvarlarında üretildi. Ve bu virüse karşı geliştirilen aşının patenti bile yıllar önce alınmış durumda...

Dünyada yüz binlerce insanı etkileyen, milyonları evlerine hapseden ve 15 binin üzerinde insanın ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs ya da konulan adıyla Kovid-19 ile ilgili bugüne kadar birçok komplo teorisi ortaya atılmıştı.

Bu noktada virüsün biyolojik silah olduğuna ilişkin yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Daha doğrusu iddiaları içeren bir video sosyal medyada hızla yayılıyor.

İddianın sahibi Fransız 5 aktivist. İddia ise Kovid-19'un aslında Fransa'da ünlü bir enstitünün laboratuvarlarda üretildiği üstelik de Çin-Fransa ortak yapımı olarak. 

5 aktivistten birinin bir telefon ekranından yansıtılan iddialarına göre virüs bundan 17 yıl önce yani 2003 yılında tescillendi ve patenti de alındı. İddiayı gündeme böylesine etkili olarak taşıyan da bahsedilen patentin numaralarının da verilmiş olması. 

Koronavirüs Çin-Fransız ortak üretimi biyolojik bir silah mı?

AŞISI DA ÇOKTAN HAZIRLANDI

Fransız aktivistler virüsün aşısının da çoktan denendiğini ve sonuç verdiğini ileri sürüyor. Aşının kızamık aşısına benzediğini iddia eden aktivistler bunun kanıtı olarak da şu ana kadar 0 ile 9 yaş arasında hiçbir çocuğun ölmemesini gösteriyor. İddilarına göre bu yaş grubundaki çocukların hepsinin kızamık aşısı yapıldığı için virüsten etkilenmiyor. 

Fransız aktivistler dünyaya yapılan bu hainliğin merkezi olarak da Fransa'da dünyaca ünlü bir enstitüyü adres gösteriyor. Hatta eski bir Fransa Sağlık Bakanı'nın da adının bu skandala karıştığını ileri sürüyorlar.

Dünyanın kandırıldığını iddia eden telefondaki aktivist, yayınladıkları belgelerin silinmeden resmi internet sitelerinden indirilebileceği uyarısını da yapıyor. 

UZMANLAR İNANDIRICI BULMADI

Ancak uzmanlara göre bu iddia inandırıcı değil. Sebebi ise laboratuvarda üretildiği ileri sürülen virüse patent alınmış olması. İddianın akla mantığa aykırı olduğunu ifade eden Gentest Dr. Serdar Savaş, "İnsanları hasta edecek bir virüsü üretip, onun ilacını satacak kadar akıllı olan biri ona patent alacak kadar gerizekalı olabilir mi?" diye sordu.

Dr. Kaan Yılancıoğlu ise iddia edilen patentteki genom dizisini, yarasanın genom dizisini ve Kovid-19'un genom dizisini alt alta koyarak hesapladığında, iddia olunan patentteki genomun Kovid-19 ile yüzde 82 oranında benzediğini, oysa yarasanın genom dizisinin yüzde 90'ın üzerinde benzediğini gördüğünü ifade etti. 

İşte uzmanların Fransız aktivistin iddialarını çürüten açıklamaları...

 

 

Koronavirüs Çin-Fransız ortak üretimi biyolojik bir silah mı? ile ilgili etiketler Çin Fransa Koronavirüs aşı enstitü patent biyolojik silah
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.