Koronavirüs bitmeden yeni bir salgın mı çıktı? Nipah virüsü nedeniyle bir çocuk hayatını kaybetti

Koronavirüs salgını tüm dünyada devam ederken Hindistan'dan gelen bir haber büyük tedirginliğe neden oldu. Koronavirüsten onlarca kat ölümcü olan, aşısı ve kesin bir tedavisi olmayan Nipah virüsü nedeniyle 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Hindistan'da çıkan ve yarasadan bulaşan virüs nedeniyle hayatını kaybeden çocukla temas ettiği öğrenilen 188 kişi tespit edildi.

Dünya henüz koronavirüs ve varyantlarının yarattığı şoku atlatamadan yine Hindistan'dan gelen bir haber ile sarsıldı.

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Hindistan'ın Kerala eyaletinde 12 yaşındaki çocuk, yarasa kaynaklı Nipah virüsü yüzünden hayatını kaybetti.

20 KİŞİ 'YÜKSEK RİSK' ALTINDA

Hayatını kaybeden çocuk ile temaslı 188 kişi tespit edildi, bu kişilerden 20'si ise 'yüksek riskli' olarak sınıflandırıldı.

Bu 20 kişinin Kozhikode Tıp Fakültesi’ne gönderileceği belirtildi. Uzmanlar diğer temaslı kişilerin ise evlerinde kendilerini tecrit etmelerini istedi.

Nipah, Kovid-19'dan 75 kat daha ölümcül olduğu için dünyanın en tehlikeli virüslerinden biri olarak kabul ediliyor.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

İlk defa 1990'ların sonlarında Malezya'daki domuz çiftliklerinde görülen salgın ateş, baş ağrısı, kas ağrısı (miyalji), kusma ve boğaz ağrısı gibi grip benzeri belirtiler ile kendisini belli ediyor.

NİPAH VİRÜSÜNÜN TEDAVİSİ VAR MI?

Nipah virüsünün insanlar ya da hayvanlar için herhangi bir tedavi ya da aşı mevcut değildir. İnsanlar için birincil tedavi destekleyici bakımdır.

Koronavirüs bitmeden yeni bir salgın mı çıktı? Nipah virüsü nedeniyle bir çocuk hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Hindistan Çocuk nipah virüsü can kaybı temaslı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.