Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüs belirti takvimi!

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Dünyayı etkisi altına alan ölümcül virüslerde biri olan COVID-19 can almaya devam ediyor. Koronavirüs salgınından korunmak için önlemler alınmaya devam ediliyor. COVID-19 belirtilerini gösteren bir takvim hazırlandı. Birçok kişi belirtilerin neler olduğunu merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüs belirti takvimi! Detaylar haberimizde...

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm dünyaya yayıldı. Birçok kişinin ölümüne sebep olan ölümcül virüsün belirtileri merakla araştırılmaya devam ediliyor. COVID-19 virüsünün Türkiye'de de görülmesi okulların uzaktan eğitim sistemine geçmesine ve birçok iş yerinin geçici olarak kapatılmasına neden oldu. 92 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüs belirtileri için ise takvim oluşturuldu. Birçok kişi koronavirüs belirti takvimini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüs belirti takvimi! Detaylar haberimizde...

Corona virüs belirtileri

CORONA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?

Habertürk'ün haberine göre; Corona Covid-19 (Korona) olarak da adlandırılan virüsleri insanların hayvanlarla temasından yayılabilir. Bunun yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü’nün bildirilerine göre MERS’in develer arasında, SARS’ın ise misk kedileri arasında yayıldığını düşünülüyordu. Covid-19 (Korona) virüsünün ise direkt olarak insandan insana bulaşması, genellikle sağlıklı bir insanın enfekte bir insanın vücut salgılarıyla temas etmesi sonucu mümkün olduğu görülmüştür. Corona Virüsü enfekte olmuş yani hasta insanlardan öksürme, hapşırma yoluyla ortaya saçılan damlacıklarla ve hastaların temas ettiği yüzeylerden göz, ağız, burun mukozası ve herhangi bir şekilde dokunması ile bulaşabilir. Coronaviruslar (koronavirüs) genel olarak dış ortamda dayanıklılığı olmayan bir virüs olması ile birlikte bugün için COVID-19’un bulaşıcılık süresi ve dış ortama dayanma süresi henüz net olarak bilinmemektedir.

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüs belirti takvimi! - Resim : 2

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER? (GÜN GÜN)

1-3. gün: Soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler ortaya çıkar. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal görülebilir.

4. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Ses boğuklaşır. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar.

5. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirmek sancılı olur. Eklem ağrıları görülür.

6. gün: Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı şiddetlenir. Şiddetli bitkinlik başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

7. gün: Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.

8. gün: Soluk alıp vermek çok güç bir hale gelir. Göğüs bölgesi çok ağır olarak hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

9. gün: Tüm belirtiler şiddetle artar. Yüz veya dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir. Bu belirtilere sahipseniz hemen tıbbi yardım alın.

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Koronavirüs belirti takvimi! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanı sağlık Koronavirüs Korona Virüs 2020 takvim önlem tedbir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.