Koronavirüs aşısının yan etkileriyle ilgili herkesi rahatlatacak açıklama geldi

Türkiye'nin koronavirüs aşısı tedariki ile ilgili attığı önemli adımlar sonra aşılama çalışmalarına büyük oranda hız verilirken vatandaşların aşıya karşı talebinde azalma meydana geldiği ortaya çıktı. Feriha Öz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, aşıya talebin yavaşladığını belirterek, yan etkilerle ilgili "Zaten sıkıntılı ve endişeli bir durum varsa biz hastayı uyarıyoruz. Burada daha uzun süre gözlemliyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve BionTech CEO'su Uğur Şahin'in yaptığı açıklamalar sonra koronavirüse karşı yapılan aşılama çalışmalarında umut veren gelişmeler yaşanıyor. BionTech CEO'su Uğur Şahin, Türkiye'ye 120 milyon doz aşı sözü verirken, Bakan Koca ise Türkiye'nin aşı tedariği sorununun kalmadığının altını çizmişti. Ancak vatandaşların aşıya olan talebinin ise azaldığı ortaya çıktı. Vatandaşların en çok yan ektilerden çekinirken, uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Feriha Öz Hastanesi Başhekimi Prof. Nurettin Yiyit, CNN Türk canlı yayınında Fulya Öztürk'e koronavirüs aşısıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Aşı olmak için çok daha yoğun bir talep beklediklerini söyleyen Prof. Yiyit, yan etkileri konusunda da "Zaten sıkıntılı ve endişeli bir durum varsa biz hastayı uyarıyoruz. Burada daha uzun süre gözlemliyoruz. Bir de şu andaki aşıların istesek de istemesek de bir miktar yan etkileri olmak zorunda. Ama bunlar masum yan etkiler" dedi.

Koronavirüs aşısının yan etkileriyle ilgili herkesi rahatlatacak açıklama geldi

"AŞIYA TALEP AZALDI"

Koronavirüs aşısına olan talebin azaldığına dikkat çeken Prof. Nurettin Yiyit, "Biz istiyoruz ki ilk günkü yoğunluk hiç bitmeden devam etsin. Şimdi 55 yaş üzerindeyiz. Siz de gördünüz ilk günlerde inanılmaz bir talep vardı. O talebin yavaşladığını görüyoruz. Her ne kadar son 2 günde ciddi bir talep artışı olsa da bunun hiç durmadan artması lazım ki biz planlı bir şekilde bir alt yaşa, bir alt gruba geçelim ve farklı meslek gruplarına geçelim" dedi.

"BU KADAR GÜVENİYORUZ BU AŞIYA"

Aşı konusundaki tereddütlerin altının boş olduğunu vurgulayan Prof. Yiyit, şunları söyledi: '

"Aşı konusundaki tereddütlerin altının ne kadar boş olduğunu bizzat bu konunun içindeki biri olarak ifade etmek istiyorum.

Biliyorsunuz biz ilk sağlık çalışanları aşı olduk. Bu işin içinde olanlar olarak birer örneğiz. Biz sağlık çalışanları olarak bu hayatta en sevdiklerimiz eşlerimiz. Onlara da aşı açıldı ve ellerinden tutup onları aşıya getirdik. Bu kadar güveniyoruz bu aşıya."

Koronavirüsle mücadelenin olmazsa olmazının aşı olduğunun altını çizen Prof. Nurettin Yiyit, "Dünyada gelen saha tecrübeleri şunu gösteriyor aşı bu işin olmazsa olmaz. Yüksek oranda aşı yapanların vakaların nasıl düştüğünü, ölüm hızının ne kadar hızla aşağıya indiğini hep birlikte gördük" diye konuştu.

"SIKINTILI BİR DURUM VARSA HASTAYI UYARIYORUZ"

Aşıyla ilgili endişeli ya da sıkıntılı bir durum olması halinde uyarıda bulunduklarını belirten Prof. Yiyit, "Zaten sıkıntılı ve endişeli bir durum varsa biz hastayı uyarıyoruz. Burada daha uzun süre gözlemliyoruz" dedi.

Aşıların yan etkileri konusunda da önemli açıklamalar yaptı Başhekim Nurettin Yiyit... "Bir de şu andaki aşıların istesek de istemesek de bir miktar yan etkileri olmak zorunda" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Ama bunlar masum yan etkiler. Bunlar nedir? Eklem ağrıları, kas ağrıları, aşı yerinde ağrı gibi. Zaten bağışıklık sistemini uyarmasını istiyoruz. Uyardığı için yan etkileri olacak. Aşıya olan güveni arttırsın, aşı işini yapıyor demektir bu."

 

Koronavirüs aşısının yan etkileriyle ilgili herkesi rahatlatacak açıklama geldi ile ilgili etiketler Türkiye aşı BioNTech yan etki Nurettin Yiyit vatandaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.