Koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak?

Koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak? Sorusu şimdiden merak edilmeye başlandı. Koranavirüs aşısı bulunduğunda aşının zorunlu olmasının hukiki çekinceleri neler? Koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak?

Koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak? Koronavirüs dünyada binlerce insanın ölümüne neden oldu. Hala ölümler ile savaşan ülkeler var. Bilim adamlarının aşı çalışmaları devam etmektedir. Bu sırada vatandaşlar da Koronavirüs aşısının zorunlu olup olmayacağını merak ediyor. Koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak?

Aşı zorunluluğunun Anayasa’ya aykırı bir durum teşkil edip etmediği her zaman temel kaygılardan biri olmuştur. Nihayetinde aşı zorunluluğu Alman Anayasası’nın 2. Maddesinin, 2. Fıkrasının 1. Bendinde yer alan “bedensel bütünlüğe” devlet tarafından yapılan bir müdahale demektir. İnsanın, bedenini devlet müdahalesinden koruma hakkı vardır. Aşı zorunlu olduğunda ise devlet insan bedenine bir iğne ile müdahale eder ve vücuduna yabancı bir madde aktarır. Bu elbette temel haklarla yakından ilintili.

KORONAVİRÜS AŞISI ZORUNLU MU OLACAK?

Bir aşı karşıtına zorla aşı yapmanın mümkün olup olmadığını ve aşı yaptırılmadığında ne gibi bir yaptırım uygulanacağını sorgulamak lazım. Benzer sorunlarla zorunlu kızamık aşısında da karşılaşıldı. Nitekim Almanya’da kızamık aşısı olduğunu ibraz edemeyen çocukların, anaokulu gibi belirli kurumlara gitmesine müsaade edilmiyor. Korona aşısının zorunlu olması durumunda cezai müeyyidelerin de göz önüne alınması gerekecek.

Sonuç olarak aşı zorunlu olmadan önce mutlaka güven oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlar olası risklere maruz kalmayacaklarından emin olabilmeliler. Bu yüzden açık bir şekilde konuşmak ve tartışmak çok önemli. Sürecin şeffaf olması lazım. Zaten ben, insanların büyük çoğunluğunun aşı zorunluluğu olmadan aşıyı yaptıracaklarını düşünüyorum.

Koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak? ile ilgili etiketler koronavirüs aşısı zorunlu mu aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.