Koronavirüs aşısı olan ilk Türk: Zeynep hemşire...

Almanya’da BioNTech aşısı ile aşılama başladı ve pazar günü ilk Türk aşıyı oldu. Aşı denemelerinin dışında ilk kez aşılanan Türk ise, yoğun bakım hemşiresi Zeynep Kallmayer’di. Frankfurt Üniversite Kliniği’nde çalışan Türk hemşire, aynı zamanda Hessen Eyaleti’nin aşılanan ilk kişisi de oldu.

Almanya, dünden itibaren yaşlıları, yaşlı bakım uzmanlarını ve yoğun bakım çalışanlarını aşılamaya başladı. Dün, Hessen Eyaleti'ndeki ilk aşıyı Türk hemşire Zeynep Kallmayer oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre Zeynep hemşire aşı sonrası yaptığı açıklamada “Ben Anadolu'nun tam ortasında bir ahırda doğdum, doğuştan bağışıklığım var” diye gülümseyen Zeynep yine de tabii ki aşı olmak gerektiğini söyledi.

Zeynep Hemşire, “Bu aşı en güzel Noel hediyesi oldu” dedi.

'İLK AŞILANAN TÜRK UNVANINI ALDI'

50 yaşında olan Frankfurt Üniversite Kliniği'nin yoğun bakım servisinde çalışan Zeynep hemşire , aynı zamanda dünyada ilk aşılanan Türk unvanını da aldı.

 

Koronavirüs aşısı olan ilk Türk: Zeynep hemşire... ile ilgili etiketler hemşire korona aşısı koronavirüs aşısı aşı kovid-19 aşısı zeynep hemşire BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.