Koronavirüs aşısı olan 5 kişiye 8.5 milyon TL verilecek!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hızla devam ederken aşı karşıtlarıyla da mücadele eden ABD ilginç bir karar aldı. Ohio eyaletinde koronavirüs aşısına teşvik için 8.5 milyon liralık piyango başlatıldı. Aşı olanların katılma hakkı kazandığı piyangonun sonucunda 5 kişiye tam 1 milyon dolar verilecek. Piyangoyu kazanan öğrenciler ise 4 yıllık üniversite bursuna sahip olacak.

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınıyl mücadele kapsamında aşılama çalışmaları dünyanın dört bir yanında hızla devam ederken aşı karşıtları da ne yazık ki Türkiye dahil her ülkede mevcut. Bu durum da pandemi ile mücadelede oldukça büyük bir engel oluşturuyor. 

AŞI OLAN 5 KİŞİYE 1 MİLYON DOLAR VERİLECEK

Aşı karşıtlarına karşı ABD'de ilginç bir adım atıldı. ABD'nin Ohio eyaletinde aşı yaptırmayı teşvik etmek için 1 milyon dolarlık (8.5 milyon TL) piyango başlatıldı. Yapılan resmi açıklama ile, koronavirüs aşısı olan 5 kişiye 1 milyon dolar verileceği duyuruldu.

KAZANAN ÖĞRENCİLERE 4 YILLIK BURS

Piyangoyu kazanan öğrencilerin ise 4 yıllık üniversite bursuna sahip olacağı açıklandı.Açıklama Ohio Valisi Cumhuriyetçi Partili Mike DeWine'dan geldi. DeWine'dan yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı aracılığıyla çekilişlerin 26 Mayıs'ta başlayacağını duyurdu. DeWine bu tutarın federal koronavirüs yardım fonları tarafından ödeneceğini ifade etti.

Koronavirüs aşısı olan 5 kişiye 8.5 milyon TL verilecek! ile ilgili etiketler ABD Öğrenci aşı ohio piyango
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.