Koronavirüs artık daha da tehlikeli

ABD'li bir grup bilim insanı koronavirüs üzerine yaptıkları araştırmanın ardından korkutan bir açıklama yaptı. Bilim insanları virüsün artık daha bulaşıcı olduğunu söylediler. 5 bin genomu inceleyen bilim insanları virüsün mutasyon geçirdiğini belirlerken, öldürücülük oranında bir değişim olmadığını kaydettiler.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüsten ölenlerin sayısı 1 milyona dayanmışken, ABD'li bilim insanlarından çarpıcı ve bir o kadar da korkutan açıklamalar geldi.

VİRÜS ARTIK DAHA BULAŞICI HALE GELDİ

ABD'nin Houston kentinde yeni tip koronavirüs üzerine araştırma yapan bilim insanları kentte yayılan virüsün zamanla daha bulaşıcı hale geldiğini açıkladı.

VİRÜS MUTOSYONA UĞRADI

Bilim insanları yaptıkları araştırmada salgının ilk günleri ile bugün yaşanan dalgaların yapısını inceledi. Bu çerçevede 5 bin virüs genomu üzerinde deneyler ve incelemeler gerçekleştirildi. Yapılan bu çalışmalar sonucunda Houstan kentindeki virüsün mutasyona uğradığı sonucuna varıldı.

Yine araştırma sonucuna göre, virüsün insanları enfekte etmek için kullandığı iğnelerin sayısının arttığı da tespit edildi.

Houstan kentinde virüsün bu türünün hakim olduğunu belirten bilim insanları hastaların viral yükünün de bu nedenle arttığını açıkladı.

Bilim insanlarının yaptığı araştırmada virüsün mutasyona uğramış bu türünün öldürücülüğünün arttığına dair bir kanıt ise bulunamadı.

Koronavirüs artık daha da tehlikeli ile ilgili etiketler ABD Virüs houston bilim insanları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.