Koronavirüs 2. dalga olacak mı? Sokağa çıkma yasağı geliyor mu?

Koronavirüs 2. dalga olacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa’da yapmış olduğu açıklamasında koronavirüs salgının tüm Türkiye’de yeniden tırmanışa geçtiğini söyleyerek 2. dalga konusunda uyarılar yaptı. Peki, Sokağa çıkma yasağı geliyor mu? Detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa’da bazı açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınının özellikle Eylül ayından sonra tırmanışa geçtiğini söyleyen Koca, salgında en kritik günleri yaşandığını şu anda günlük vaka sayısının 3 kat daha arttığını hatırlattı. Peki, sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Fahrettin Koca açıklamasında, vatandaşlardan ricada bulunarak sağlık çalışanlarının hastaları iyileştirmek adına gösterdikleri çabayı kendilerinden de beklediğini ifade etti. Salgınla mücadelede şu an tedbirlerden daha güçlü bir silahlarının olmadığını hatırlatan Koca, mutlaka tedbirlere uyulması gerektiğini belirtti.

Bakan Koca, "3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa Covid-19'a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle yoğun ilişkileri önemini daha da artırıyor. Burada kazanacağımız başarı Bursa ile sınırlı kalmayacak, tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerine yer verdi.

Koca ayrıca İstanbul’da son aylarda koronavirüs vaka sayılarının Türkiye genelinin yüzde 40’ına kadar ulaştığına değinmeden de geçemedi.

Koronavirüs 2. dalga olacak mı? Sokağa çıkma yasağı geliyor mu?

KORONAVİRÜS 2. DALGA KORKUSU

İngiltere´de son 24 saatte 18 bin 804 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği ve 80 kişinin daha virüsten yaşamını yitirdiği açıklanırken Fransa’da ise son 24 saatte 13 bin 243 kişide daha virüs tespit edildiği ifade edildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Bazı illerimizde koronavirüs salgınından korunmak adına 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ancak şu anda geniş çaplı bir sokağa çıkma yasağının olmadığı da kesin.

Koronavirüs 2. dalga olacak mı? Sokağa çıkma yasağı geliyor mu? ile ilgili etiketler Koronavirüs 2. dalga sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.