Koronanın yeni türü tespit edildi!

Dünyayı etkisi altında tutan koronavirüsün yeni türü keşfedildi. Yeni virüsü keşfeden ekipte yer alan Dr. Tove Rosstad, yeni tespit ettikleri koronavirüsün bulaşma hızının dünyaya yayılan türden daha da yüksek olduğunu kaydetti.

Norveç'in Trondheim Belediyesi Başhekimi Dr. Tove Rosstad, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) farklı bir türünü keşfettiklerini açıkladı

Rosstad, yeni virüse ilişkin şunları söyledi:

"Bu virüsün nerden çıktığını bilmiyoruz. Bugüne kadar Norveç'in genelinde bu tür virüs yoktu. Uluslararası veri tabanı incelendi, orada da bu türe rastlanmadı"

Bulaşma hızının mevcut salgına yol açan virüsten daha yüksek olduğunu tespit ettiklerini beirten Rosstad, bu nedenle virüsün mutasyon geçirdiğine kanaat getirdiklerini düşündüklerini kaydetti. 

Dr. Tove Rosstad, vaka sayısının giderek artacağını da sözlerine ekledi.

HASTALIK HAFİF SEYREDİYOR

Trondheim'de geçen hafta sonu, yedisi 20 yaş üstü gençler olmak üzere 8 yeni vaka belirlendiği açıklanmıştı. Yine bu açıklamada tüm vakalarda hastalığın hafif seyrettiği kaydedilmişti.

Geçen hafta şehirde yaklaşık bin kişinin karantinaya alındığı da duyurulmuştu. 

16 BİNİN ÜZERİNDE VAKA BELİRLENDİ

Norveç'te bugüne kadar toplamda 16 bin 400 kişi koronavirüse yakalandi. Salgında ölenlerin sayısı ise 278bbb

Koronanın yeni türü tespit edildi! ile ilgili etiketler Norveç Dr. Tovs Rosstad kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.