Koronanın Wuhan'daki hayvan pazarından çıkmadığı iddiası

DSÖ tarafından açıklanan ilk Kovid-19 vakasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen, virüsün ilk ortaya çıktığı yer araştırmaları hala devam ediyor. İtalya'da yapılan araştırmalarda, virüsün 27 Ekim'de 23 İtalyan vatandaşında görüldüğü bildirildi. Çin'li makamlar ise, ülkedeki ilk vakaların yaz aylarında çıkmış olabileceğini belirterek, virüsün Wuhan'daki hayvan pazarından çıkmadığının kesinleştiğini açıkladı.

2019 yılının Aralık ayında Çin'in Wuhan kentindeki bir hayvan pazarında ortaya çıktığı açıklanan ve yaklaşık 1,8 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Kovid-19'un, ortaya çıkış tarihinin daha eskiye dayandığı ve Aralık ayından önce görüldüğü açıklandı.

Business Insider'ın haberinde, Dünya Sağlık Örgütü'nün Kovid-19'un doğrulanmış ilk vakasını açıklamasının üzerinden neredeyse bir yıl geçmesinin ardından yapılan açıklamaya göre; virüsün Wuhan'da tespit edilmesinden aylar önce Avrupa ve Çin'de olduğu ortaya çıktı.

İTALYA: EKİM 2019'DA BİZDE 23 VAKA VARDI

Yapılan resmi açıklamalarda İtalya'da virüsün ilk kez 21 Şubat'ta Lombardiya'da görüldüğü bildirilirken, Roma Çevre ve Sağlık departmanının yaptığı araştırmada, Kovid-19'un DSÖ tarafından ortaya çıkma tarihinden çok daha önce İtalya'da görüldüğü açıklandı. Lombardiya bölgesindeki kişilerden alınan kan örnekleriyle yapılan araştırmada, 23 İtalyan vatandaşında 27 Ekim tarihinde Kovid-19 rastlandığı bildirildi. İtalya'da Milano Ulusal Kanser Enstitüsü'nde yapılan bir araştırmada da Ekim 2019'da İtalya'da 4 vakanın görüldüğünün tespit edildiğini açıkladı.

ÇİN: İLK VAKALAR YAZ AYLARINDA BİZDE GÖRÜLMÜŞ OLABİLİR

Çin'de yapılan araştırmalarda da Wuhan'da yapılan analizlere göre virüsün yaz sonlarında Çin'de olabileceği açıklandı.

Araştırmalarda virüsün hayvandan insana tam olarak ne zaman sıçradığının belirlenemeyeceği belirtildi.

ÇİN'DE İLK VAKA 17 KASIM 2019'DA ORTAYA ÇIKTIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Wuhan'daki yetkililerin 31 Aralık'ta "gizemli ve yeni bir virüs" olarak Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirdikleri Kovid-19 ile ilgili South China Morning tarafından yayınlanan araştırmada, Çin'de ilk virüs vakasının 17 Kasım 2019'da gerçekleştiği belirtildi.

VİRÜSÜN WUHAN'DAKİ HAYVAN PAZARINDAN ÇIKMADIĞI KESİNLEŞTİ

SCMP'ye göre Çin'li tıp uzmanları, o dönemde görülen hastalardan alınan örnekleri yeniden analiz ederek Kasım ve Aralık ayları arasında 60 Kovid-19 vakası saptadı. Bu analiz ile Wuhan'ın da içerisinde olduğu Hubei eyaletinde yaşayan 55 yaşındaki bir kişinin ilk Kovid-19 hastası olduğu bildirilirken, Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, ilk vakaların başlangıç yerinin Wuhan'daki hayvan pazarı olmadığı kesinleşti.

Wuhan'da tespit edilen 41 Kovid-19 vakasını inceleyen uzmanlar, aralarında 13 kişinin hayvan pazarına bir kere bile gitmediklerini belirtirken, dünyanın önemli tıp dergilerinden The Lancet’te yayınlanan raporda da Mayıs ayında yapılan araştırmada hayvan pazarındaki hiçbir hayvanda Kovid-19'a rastlanılmadığı belirtildi.

Koronanın Wuhan'daki hayvan pazarından çıkmadığı iddiası ile ilgili etiketler Çin Vuhan İtalya hayvan pazarı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.