Koronanın sebep olduğu tehlikeli alışkanlık

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde evden çalışmak artık sıradan bir durum haline geldi. Ancak, bu durum bazı garip alışkanlıklar ve buna bağlı siber tehlikelerin ortaya çıkmasına neden oldu. Risk altındaki ana grup ise evde çıplak çalışmayı alışkanlık haline getiren yüzde 11'lik bir kesim. Siber savunma şirketi Kaspersky'nin raporuna göre, çalışanların ev ortamında kişisel bazı kuralları gevşetmesi güvenlik sorununu da beraberinde getiriyor.

Yeni bir araştırmanın önerdiğine göre küresel olarak evden çalışmaya geçiş, pek çok kişi için bazı garip alışkanlıkların da ortaya çıkmasına neden oldu. Kaspersky'nin küresel raporunda belirtildiğine göre çalışanların pek çoğu, ofiste olmamanın rahatlığının tadını çıkartıyor ve bu sırada kişisel standartlarının ve güvenliğinin bazılarını gevşetip gözardı edebiliyor. 

Bu araştırmaya göre şaşırtıcı sayılabilecek bir şekilde, insanların yüzde 11'i çıplak çalıştıklarını (veya iç çamaşırı ile çalıştığını) bile söyleyerek uzaktan çalışmanın sunması beklenen esnekliğin beklenmeyen genişliğini gösterdiler.

Chip Online'ın haberine göre geri kalan sayılarda ise anket, çalışanların neredeyse yarısının (yüzde 48) daha rahat giysiler içerisinde çalışmaktan keyif aldığını ve üçte birinden fazlasının ( yüzde 36) gün içerisinde kısa uyuma seansları geçirdiğini ifade ettiler. Çalışanların yüzde 27'si dışarıda, bahçede veya balkonda çalıştığını söylerken, yüzde 23'ü ise çalışırken Netflix dizilerini yoğun bir şekilde izlemeyi bile başardıklarını söylediler.

Ancak çalışanların, kişisel standartları gevşese bile güvenlik ve online korunmaya yönelik davranışlarının yüksek bir seviyede kaldığından emin olmaları çok önemli. Firma cihazlarında kapsamlı ve güncel bir güvenlik platformunun bulunması, nerede olurlarsa olsunlar çalışanların güvenli kalmaları ve değerli işletme verilerinin çalınmaması için büyük önem arzediyor.

Kaspersky Tüketici Ürün Pazarlama Müdürü Marina Titova'nın belirttiğine göre evden çalışabilen kişiler için bu durum çift taraflı bir olguya dönüşmüş durumda. Bir yandan çalışanlar büyük şehirlerde yaşamanın kötü yanlarını unutarak rahat bir şekilde çalışabilirken, öte yandan da üretken kalmada ve çalışma alanlarını tekrar düzenlemede zorluklar yaşıyorlar. Bu durum da yeni alışkanlıklar edinmelerine sebep oluyor. Ayrıca evinizden çalışırken gizliliğiniz daha da büyük bir riske giriyor ve dijital güvenliğinize büyük önem vermeniz gerektiğini unutmamanız daha da önemli hale geliyor.

Koronanın sebep olduğu tehlikeli alışkanlık ile ilgili etiketler Güvenlik Evde çalışmak Kaspersky risk tehlike
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.