Koronanın merkezini yasa boğan ölüm! Koronaya yakalanan doktor intihar etti

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de virüsün en çok vurduğu nokta olan New York'ta bir hastanenin acil servis direktörü, ölümcül virüse yakalandıktan sonra yaşamına son verdi.

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra kısa sürede dünya çapında can almaya başlayan koronavirüs, resmi verilere göre en çok ABD’yi vurdu.

Worldometers’ın aktardığına göre dünya genelindeki 3 milyonu aşkın vakanı 1 milyonu ABD’de. Bu vakalar arasında 56 bin kişi de hayatını kaybetti.

ÜLKE GÜNDEMİNE OTURAN OLAY

Koronanın yeni merkez üssü haline gelen ülkede sağlık çalışanları adeta savaş dönemindeki gibi mücadele yürütüyor.

İşte bu mücadele doktor ve hemşirelerin ruh sağlığını da derinden yaralayabiliyor. 17 bin 500’ten fazla ölümle ilk sırayı alan New York’ta görev yapan bir doktorun yaşamına son vermesi ülkenin gündemine oturdu.

New York-Presbyterian Allen Hastanesi’nde acil servis direktörü olan 49 yaşındaki Dr. Lorna Breen, salgın sürecinde kendisi de hastalanınca yönetim kendisini 10 gün boyunca evine gönderdi. İyileştikten sonra görevine dönmek isteyen Breen, bir süre daha dinlenmesi için geri çevrildi. Bu noktada Breen’in ailesi devreye girerken, doktoru Virginia Charlottesville’deki evlerine götürdü.

Koronanın merkezini yasa boğan ölüm! Koronaya yakalanan doktor intihar etti

''İŞİNİ YAPMAYA ÇALIŞTI VE BU ONU ÖLDÜRDÜ''

Pazar günü Breen’i yerde hareketsiz bulan babası Philip Breen acil servis ekiplerine haber verdi. Ancak Dr. Breen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kızının geçmişte hiçbir ruhsal sıkıntısı olmadığını belirten baba Breen, “Lorna işini yapmaya çalıştı ve bu onu öldürdü” dedi.

Breen’in çalıştığı hastane ise doktorlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “O, bu mücadelede ön saflarda savaşan bir kahramandı” ifadelerini kullandı.

Koronanın merkezini yasa boğan ölüm! Koronaya yakalanan doktor intihar etti - Resim : 2

Koronanın merkezini yasa boğan ölüm! Koronaya yakalanan doktor intihar etti ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona doktor ölüm vaka Lorna Breen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.