Koronanın korkunç yan etkisi ortaya çıktı! Ünlü oyuncunun bacağı kesildi...

Dünyayı alarma geçiren koronavirüs salgını, 3 milyondan kişiyi etkilerken, virüsün merkez üssü ABD'den kötü bir haber daha geldi. Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören, ünlü oyuncu Nick Cordero'nun bir bacağı kan pıhtılaşması nedeniyle kesildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan doktor, "40'lı yaşlarda hastalarım var ve sanırım parmaklarını kaybedecekler" dedi.

Dünyada 215 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün bir ölümcül sonucu daha ortaya çıktı.

Yoğun bakımda koronavirüs tedavisi gören oyuncu Nick Cordero'nun sağ bacağı virüsün neden olduğu pıhtılaşma nedeniyle kesildi. Bu olay sonrası doktorlar Kovid-19 hastalarında kan pıhtılaşması yaşanmasının oranının diğer hastalıklara oranla çok daha yüksek bir seviyede olduğunu belirtti.

Koronanın korkunç yan etkisi ortaya çıktı! Ünlü oyuncunun bacağı kesildi...

''VİRÜSTEN DOLAYI PARMAKLARINI KAYBEDECEKLER''

New York merkezli bir hastanede göğüs hastalıkları ve yoğun bakım doktoru olarak görev yapan Shari Brosnahan, yaptığı açıklamada, "Yoğun bakım ünitesinde parmaklarında pıhtı olan 40'lı yaşlarda hastalarım var ve sanırım parmaklarını kaybedecekler. Ancak başka bir sebeple değil sadece virüsten ötürü parmaklarını kaybedecekler." diyor.

 Koronanın korkunç yan etkisi ortaya çıktı! Ünlü oyuncunun bacağı kesildi... - Resim : 2

KALP KRİZİ VE FELCE YOL AÇIYOR

Hastalardan biri, her iki eline ve ayağına kan dolaşımı eksikliği yaşıyor. Doktor ampütasyonun yani uvuzun kesilmesinin gerekli olabileceği kanısında. Eğer uvuzlar kesilmezse el ve ayak uçlarının kendi kendine düşebileceği kadar hasar görebilir. Kan pıhtıları sadece uzuvlar için değil aynı zamanda akciğer, kalp veya beyin için de tehlikeli. Zira pıhtı bu bölgelerde ölümcül akciğer atardamarının ani tıkanması, kalp krizi ve felçlere neden olabiliyor.

HOLLANDA'DA DA BENZER BİR SONUÇ ÇIKTI

Haber7'nin haberine göre: Hollanda'dan Tromboz Araştırmaları dergisinde yayımlanan yakın tarihli bir araştırmada, bu ülkedeki 184 hastanın yüzde 31'inin trombotik komplikasyonlar yaşadığını ortaya koydu. Araştırmacılar bu rakamın hayli yüksek olduğunu belirtiyor. Sonuç itibarıyla her ne kadar amputasyon (herhangi bir organın kesilmesi) oranı yüksek olmasa bile. Trombotik hadise ya da tromboz, damar içinde kanın pıhtılaşarak, kalp, akciğer ve damarlarda tıkanıklara yol açması sonucu oluşuyor.

Koronanın korkunç yan etkisi ortaya çıktı! Ünlü oyuncunun bacağı kesildi... ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona oyuncu yan etki
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.