Koronanın bir mutasyonu daha belirlendi

Koronavirüsün yeni türünün ortaya çıktığı İngiltere'de yeni bir mutand virüs daha tespit edildi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu yeni mutasyonun Güney Afrika'ya seyahat etmiş iki kişide görüldüğünü duyurdu ve Durumu 'kaygı verici" olarak nitelendirdi. Bu arada Güney Afrika kaynaklı olduğu belirtilen virüs İsrail'de de görüldü.

İngiltere'de koronavirüsün bir mutasyonu daha tespit edildi. 

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Birleşik Krallık'ta koronavirüsün yeni bir varyantının daha tespit edildiğini duyurdu.

Bakan Hancock bu yeni varyantın tespit edildiği iki vakanın Güney Afrika'dan seyahat edenlerle temaslı olduğunu belirtti.

Basın bilgilendirme toplantısında konuşan Bakan Hancock, tespit edilen iki mutasyonu "kaygı verici" olarak nitelendirdi.

Hancock, Kovid'in bu yeni varyantının daha bulaşıcı olduğunu da kaydetti. 

İngiliz bakan Güney Afrika'da bulunmuş olanların kendilerini karantinaya alması gerektiği yolunda uyarıda da bulundu.

İSRAİL'DE DE TESPİT EDİLDİ

İngiltere'nin ardından virüsün bu yeni varyantına ilişkin bir açıklama da İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapıldı. Ülkedeki 4 kişide İngiltere’de mutasyona uğrayan korona virüs türüne rastlandığı bildirildi.

3 vakanın İngiltere’den İsrail’e geldikten sonra karantina otelinde kalan kişiler arasında bulunduğu, 4. vakanın ise kaynağının arandığı belirtildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İsrail, koronavirüsün mutasyona uğramasının ardından İngiltere, Güney Afrika ve Danimarka’dan gelen yolculara seyahat kısıtlaması uygulamaya başlamıştı.

BU TÜRÜN ADI "501.V2"

"501.V2" olarak adlandırılan ve Güney Afrika'da görülen bu tür,  Güney Afrika'daki yeni vakaların yaklaşık yüzde 80 ila 90'ına tekabül ediyor.

Geçen hafta da İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede yüzde 70 daha hızlı yayılan bir Kovid-19 türü bulduklarını duyurmuştu.

Bunun üzerine 50'den fazla ülke, İngiltere ile seyahate kısıtlama uygulamaya başlamıştı.

Türkiye de benzer şekilde, 20 Aralık'ta İngiltere'nin yanı sıra Güney Afrika'dan uçuşlara da geçici durdurma kararı aldı.

Koronanın bir mutasyonu daha belirlendi ile ilgili etiketler İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock varyant mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.