Koronanın 12 bin 706 mutasyonu tespit edildi

Yaklaşık bir yıl önce hayatımıza giren ve 7.8 milyar insanın hayatını kabusa çeviren koronavirüsle ilgili önceki gün şoke edici bir iddia gündeme gelmişti. Bu bilgiye göre 614G adı verilen bir mutasyon koronavirüsü daha bulaşıcı hale getirmişti. İngiliz bilim insanlarının 46 binden fazla Kovid-19 hastasının bilgilerini inceleyerek yaptığı çalışma sonrasında ezberleri bozan bir sonuca vardı. Virüs salgın boyunca 614G'nin de içinde olduğu tam 12706 mutasyon geçirse de bulaşıcılığı asla artmadı.

ABD'de yapılan bir araştırmada, yeni tip koronavirüsün '614G' isimli mutasyonla birlikte daha bulaşıcı bir hale geldiği iddia edilmişti.

Oxford Üniversitesi ve London Collage ortaklığında konuyla ilgili yeni bir araştırma gerçekleştirildi.

Bilim insanları, dünyada yaygın olarak görülen 614G mutasyonu da dahil, hiçbir mutasyonun koronavirüsü daha bulaşıcı hale getirmediğini ifade etti.

Çalışma kapsamında 99 ülkeden 46 bin 723 koronavirüs hastasının verilerini inceledikleri belirtilen araştırmacılar, mutasyonların nasıl ortaya çıktığını ve virüsün bulaşıcılığını değiştirip değiştirmediğini bulmaya çalıştı.

DAHA BULAŞICI HALE GELMEDİ

Araştırmacılar, incelemeler sonucu koronavirüsün toplam 12 bin 706 mutasyonunu belirledi. Ancak dünyada yaygın olarak görülen 614G mutasyonu da dahil olmak üzere tespit edilen hiçbir mutasyonun virüsü daha bulaşıcı bir hale getirmediği tespit edildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan araştırmacı Lucy Van Dorp, "Yaklaşık 13 bin mutasyon tespit ettik. Ancak bu mutasyonların hiçbirinin Kovid-19'u daha bulaşıcı hale getirmediğini gördük. Yine de aşılar geliştikçe yeni mutasyonları izlemeye devam edeceğiz" dedi.

Çalışma sonuçları önemli bilim dergilerinden Nature Communications'da yayınlandı.

Koronanın 12 bin 706 mutasyonu tespit edildi ile ilgili etiketler mutasyon 614G oxford london
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.