Koronalılara idrar ve gübre verilen merkez kuruldu

Koronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden olan Hindistan'da insanlar inek gübresi, idrarı ve sütünü içerek virüsten kurtulmaya çalışıyor.

Gujarat'ın Banaskantha bölgesindeki Tetoda köyündeki bir inek barınağında Kovid-19 merkezi kuruldu. Merkezde, kökeni Hint altkıtasına dayanan bir alternatif tıp sistemi 'Ayurveda' uygulanıyor.

Normal tedavinin yanı sıra, hastalar inek sütü ve idrarından yapılan karışımlarla 'tedavi ediliyor.' Bazı hastalar ayrıca bağışıklığı arttırdığına inanılan inek dışkısını vücutlarına sürüyor.

Vedalakshana Panchgavya Ayurved isimli merkezde çalışan Mohan Jadhav, 'tedavi' sürecini gazetecilere şöyle anlattı:

"Kovid-19 semptomları olan hastaları tedavi etmek için inek idrarından ve bazı bitkilerden oluşan 'gau tirth' karışımını kullanıyoruz. Sonra bir öksürük tedavisi var ve burada inek idrarı bazlı ilaç kullanıyoruz. Ayrıca inek sütünden hazırlanan bir bağışıklık güçlendiricimiz olan 'chawanprash' var."

Yerel medyada yer alan haberlere göre, 50 kişilik kapasitesi olan merkezin 40 yatağı dolu. Sputnik International'a konuşan Dr. Ajay Dimri, Ayurveda'nın dayandığı herhangi bir bilimsel kanıt olmadığını belirterek, "Ancak hasta doğrudan hayvanlarla temas etmemelidir. Kovid-19'un hayvanlarda yayıldığını doğrulayan herhangi bir çalışma olmasa da tedbir olarak doğrudan temastan kaçınmalıyız. Buradaki tedavi, ilaçlı tedavinin yerini alamaz. Ancak Kovid-19 tedavisinde beslenme alışkanlıkları önemli rol oynar ve eğer bir hasta organik ve doğal gıda alıyorsa herhangi bir zararı olmaz" dedi.

 

Koronalılara idrar ve gübre verilen merkez kuruldu ile ilgili etiketler Hindistan inek Korona Koronavirüs gübre idrar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.