Koronadan ölen aday, ABD'de Meclis'e girdi

ABD'de oy sayım işlemi süren seçimlerde ilginç bir olay yaşandı. Kuzey Dakota eyaletinde, geçen ay koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren Cumhuriyetçi aday David Andahl, Eyalet Meclisi üyeliğine seçildi.

"The Hill" internet sitesindeki habere göre; David Andahl, federal başkanlık ve kongre seçimleriyle yürütülen Kuzey Dakota Eyalet Meclisi seçimlerinde, 8. bölgede oyların yaklaşık yüzde 35'ini alarak seçimden galip çıktı.

Seçimde, aynı seçim bölgesinde diğer Cumhuriyetçi Partili aday Dave Nehring ise oyların yüzde 40'ını kazanarak Meclis'e girdi.

ADI OY PUSULASINDAN ÇIKARILAMADI

Andahl, seçim kampanyası çalışmalarında geçen ay koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetmişti.

Adayın ölümü, posta yoluyla oy kullanma işlemi başladıktan sonra gerçekleştiği için adı, oy pusulasından çıkarılmamıştı.

SEÇMENLER YENİ SEÇİM TALEP EDEBİLİR

Eyalet yasalarına göre, seçmenler yeni bir özel seçim talep etmezse, Cumhuriyetçi Parti Eyalet Komitesi, ölen adayın yerine bir meclis üyesi belirleyecek.

Kuzey Dakota eyaleti, son dönemde koronavirüs salgınının yeniden tırmanışa geçmesinden en fazla etkilenen eyaletlerden biri olmuştu. 762 bin nüfuslu eyalette, kasım başında 8 bin 440 yeni vakaya rastlanmıştı.

Koronadan ölen aday, ABD'de Meclis'e girdi ile ilgili etiketler ABD ölüm seçim Korona eyalet David Andahl
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.