Koronada bir mutasyon daha

Tüm dünyanın koronavirüsle savaşı hız kesmeden devam ederken, aşılamalar da çoğu ülkede başladı. Aşılarla umutları artan insanlar ise koronavirüste meydana gelen mutasyonlarla yeniden endişeye kapılıyor. Son mutasyon haberi İsrail'den geldi. Ülkede koronavirüsün yeni bir türünün ortaya çıktığı duyuruldu.

Geçen yıl hayatımıza giren ve etkisini artırmayı sürdüren koronavirüs salgınında üçüncü dalga yaşanıyor. Virüs ile ilgili savaşta en önemli silah olan aşılar seri üretime geçti ve çoğu ülkede uygulanmaya başladı.

Aşılarla birlikte normale dönüş için umutlar da arttı. Ancak, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen mutasyon haberleri, umutların yerini endişeye bırakmaya başladı. Bu yöndeki son haber İsrail'den geldi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, İsrail'de tespit edilen virüsün yeni mutasyonunun çok daha hızlı yayılabileceği açıklandı. Bu açıklama, İsrail Askeri İstihbarat Şubesi'nin (AMAN) hazırladığı rapora dayandırıldı.

'YURT DIŞINDAN GELEN HERKESE KARANTİNA ZORUNLU OLSUN'

Rapora göre; koronavirüse yakalanan ve iyileşen ya da aşılanmış olsalar da, yurt dışından İsrail'e giden herkesin tekrar karantinaya alınması uygulamasının zorunlu olması gerektiği vurgulandı.

'MUTASYONLARI KONTROL ETMEK OLDUKÇA ZOR'

Çeşitli ülkelerde koronavirüs mutasyonlarına rastlanıldığının işaret edildiği raporda, bu durumu kontrol etmenin oldukça zor olduğu kaydedildi.

İKİ HAFTA SÜREYLE GELİŞ GİDİŞLER ASKIYA ALINABİLİR

Gazetenin haberinde Başbakan Benyamin Netanyahu'nun, Sağlık Bakanlığı ve hükümete bağlı Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleriyle, İngiltere'de ortaya çıkan yeni mutasyonun yaygınlaşması nedeniyle Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nın iki hafta süreyle geliş gidişlere kapatılması konusunu görüşeceği aktarıldı.

MUTASYONLAR DAHA HIZLI YAYILIYOR

Hızlı yayılmanın nedeni, virüs yüzeyindeki başak (spike) proteinin bir kısmında küçük bir değişikliğin meydana gelmesi. Bu kopyalama hataları nedeniyle, mutasyona uğramış virüs, orijinal koronavirüsten daha fazla çoğalabiliyor, iletilebiliyor veya bağışıklık sistemini kandırabiliyor. Yayılma hızı bakımından daha etkili olan bu yeni virüsün, yerel veya bölgesel olarak baskın varyantları da görülebiliyor.

 

Koronada bir mutasyon daha ile ilgili etiketler İsrail mutasyon ingilere
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.