Korona virüsü salgını Kapalıçarşı’yı da etkiledi!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu'ndan koronavirüs önlemi. Yönetim Kurulu, küresel bir salgına dönüşen koronavirüs nedeniyle Kapalıçarşı'nın çalışma süresini 10:00 ile 17:00 arasına çekildiğini duyurdu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dünyanın en eski ve organize AVM’lerinden biri olarak kabul edilen Kapalıçarşı da koronavirüsten etkilendi.

İstanbul'da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Kapalıçarşı'nın çalışma süresine kısıtlama geldi.

Korona virüsü salgını Kapalıçarşı’yı da etkiledi!

"KAPALIÇARŞI OLARAK VERİLECEK TALİMATLARA UYARIZ"

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, daha önce yaptığı açıklamada, salgın hastalık nedeni ile tarihi Yarımada'ya gelen turist sayısının da azaldığını belirterek, "Salgın nedeniyle son 3 günde Kapalıçarşı’ya gelen ziyaretçi sayısında yüzde 20 azalma var. Bu konuda esnafımızdan ‘dükkânımızı açmayalım’ şeklinde teklifler de geliyor. Verilecek talimatlara uyarız. Kapalıçarşı’yı geçici olarak kapatmayı düşünebiliriz" diye konuşmuştu.

Korona virüsü salgını Kapalıçarşı’yı da etkiledi! - Resim : 2

KAPALIÇARŞI KORONA İÇİN DEZENFEKTE EDİLMİŞTİ!

Öteyandan Kapalıçarşı koronavirüs salgınına karşı, Kapalıçarşı Esnaf Odası Başkanı Hasan Fırat’ın talimatı ile dezenfekte edilmişti.

Korona virüsü salgını Kapalıçarşı’yı da etkiledi! - Resim : 3
KAPALIÇARŞI’NIN ÇALIŞMA SÜRESİ 17:00’YE ÇEKİLDİ!

Kaplıçarşı Yönetim Kurulu yeni bir karar daha aldı. Karara ilişkin yapılan açıklamada, çarşının açık kalma saatlerinde kısıtlamaya gididiği belirtildi.

”Bilgilendirme” adı altında yapılan açıklamada, ”Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Kapalıçarşı 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren, sabah saat: 10:00’da açılacak, akşam saat: 17:00’de kapanacaktır. Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz. Kapalıçarşı Yönetim Kurulu” denildi.

Korona virüsü salgını Kapalıçarşı’yı da etkiledi! - Resim : 4

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.