Korona virüsü insanları böyle yıkıyor! Ünlü sanatçı paylaştı...

Çağdaş sanat alanının en etkin figürlerinden Ai Weiwei, Çin'de 17 kişinin ölümüne sebep olan korona virüsünün insanları nasıl yere yıktığını gözler önüne seren bir video paylaştı.

Türkiye’deki ilk kişisel sergisi Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) açan ve yoğun ilgi gören çağdaş sanat alanının en etkin figürlerinden Ai Weiwei, Çin'de etkili olan korona virüsü ilgili bir video paylaştı.

YERE YIĞILDI

Şu ana 17 kişinin öldüğü salgın, ülkede büyük bir paniğin yaşanmasına neden olurken, bir adamın yere Wuhan Hastanesi'nde yere yığıldığı anlar izleyenleri dehşete düşürdü.

Görüntülerde, yere yığılan adama çevredekilerin değil, hastane görevlilerinin müdahale ettiği görülüyor.

Korona virüsü insanları böyle yıkıyor! Ünlü sanatçı paylaştı...

VİRÜSÜN TÜRÜ NE?

Çin'de hastalardan viral örnekler alındı ve laboratuvarda analiz edildi. Hem Çin hem de Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilileri, enfeksiyonun bir koronavirüs olduğu sonucuna vardı.

Virüs şu an 2019-nCoV veya sadece "Yeni Koronavirüs" olarak adlandırılıyor.

Koronavirüsler geniş bir virüs ailesine mensup ancak sadece 6 tanesinin insanları enfekte ettiği biliniyordu.

Çin'in virüsün insandan insana bulaşabildiğini açıklamasının ardından bu sayı 7'ye yükseldi.

KORONAVİRÜS NEDİR? BELİRTİLERİ NELER?

Koronavirüsler, solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan bir grup virüs.

Daha önceki koronavirüs örneklerinin ortak belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı semptomlarıyla ciddi akut solunum hastalığı ortaya çıkıyor.

Bazı hastalarda ishal, bulantı, kusma şeklinde sindirim sistemi bulguları da tabloya eşlik ediyor. Birçok hastada zatürre ve böbrek yetmezliği gibi ciddi komplikasyonlar gelişiyor.

 

Korona virüsü insanları böyle yıkıyor! Ünlü sanatçı paylaştı... ile ilgili etiketler Çin Virüs Korona
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.