Korona virüs teşhisinde kritik veri! Şiddetliyse doktora gidin...

Korona virüsü soğuk algınlığı, nezle, grip ve alerji gibi benzer semptomlar gösteren hastalıklardan ayıran bazı temel bulgular var. Ancak onlardan biri var ki eğer şiddetli hissediliyorsa doktora gidip korona virüs testi yaptırmakta fayda var. İşte Covid-19 ile soğuk algınlığı, nezle, grip ve alerji gibi hastalıklarla benzeşen ve ayrışan semptomları...

Ateş yeni tür korona virüste sık görülen bir semptom. Soğuk algınlığı (Nezle)'de nadiren, gripte ise sıklıkla görünen bir semptom olan ateş alerjide ise genelde görülmüyor.

Yorgunluk de Covid-19'da sık görünen bir belirti. Gripte yine sık görülen yorgunluk hissi, nezle ve alerjide ise bazen görülebiliyor.

Kuru öksürük yine korona ve gripte sık görülüyor. Nezlede görülmeyen kuru öksürük alerjide ise bazen belirtiler arasında yer alabiliyor.

Solunum zorluğu. Alerjide bazen görülebilen bu belirti Covid-19 için en önemli semptomlar arasında. Çünkü bu hastalıkta solunum zorluğu şiddetli hissediliyor.

Covid-19'da öksürük sık görülürken, grip ve alerjide bazen belirtiler arasında olabiliyor.

Ağrı ise korona virüse yakalanan hastalarda bazen görülebiliyor. Bu durum normal grip vakalarında daha sık görülürken, nezlede nadiren olabiliyor.

Covid-19 hastaları hapşırmıyor. Alerji ve nezlede sıklıkla hapşırmaya rastlanırken grip vakalarında da bazen görülebiliyor.

Burun akıntısı gripte olduğu gibi bazen covid-19 vakalarında da olabiliyor. Alerji durumlarında ise akıntı sık oluyor.

Burun tıkanıklığı ise nezle ve alerji hastalarının ortak derdi. Sıklıklıkla bu semptomu yaşıyorlar. Grip hastaları bazen bu sorunu yaşasada korona virüste semptomlar arasında bu özellik yok.

Gözlerde sulanma da korona vakalarında görülen bir durum değil. Nezle ve gripte de durum aynı. Göz sulanması daha çok alerji hastalarında gözlenen bir semptom.

Boğaz ağrısı nezlede sıklıkla görülse de Covid-19 ve normal grip vakalarında bazen semptomlar arasında oluyor.

İshal korona virüste bazen görülürken, gripte ise nadiren yaşanıyor. Alerji ve nezlede ise semptomlar arasında yok...

İşte bu 4 hastalığın karşılaştırmalı semptom tablosu...

Korona virüs teşhisinde kritik veri! Şiddetliyse doktora gidin...

Korona virüs teşhisinde kritik veri! Şiddetliyse doktora gidin... ile ilgili etiketler grip Virüs Korona hastalık korona virüs nezle soğuk algınlığı alerji belirti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.