Korona virüs tedavisinde yeni gelişme!

Taylandlı doktorlar, Suudi Arabistan'da ortaya çıkan MERS'in tedavisinde kullanılan ilaç ile iki farklı HIV ilacının karışımından elde edilen yeni bir ilacın korona virüsü tedavisinde olumlu etki gösterdiğini açıkladı. Doktorlar ilacın hastalık belirtilerini taşıyan Çin vatandaşı bir kadının iyileşme sürecini hızlandırdığını kaydetti.

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Rajavithi Hastanesi doktorları, MERS tedavisinde kullanılan oseltamivir ve HIV tedavisinde kullanılan lopinavir ve ritonavir karışımıyla elde edilen yeni ilacın korona virüs belirtilerini azalttığını keşfetti.

Tayland medyasındaki habere göre, Dr. Kriangsak Atipornwanich, 29 Ocak'ta Rajavithi Hastanesi'ne nakledilen ve ağır hastalık belirtileri gösteren 71 yaşındaki Çin vatandaşı kadının, söz konusu ilaçlarla tedavi edilmeye başlandığını, uygulamadan 48 saat sonra ise hastadaki belirtilerde iyileşme görüldüğünü söyledi. 

Korona virüs tedavisinde yeni gelişme!

Atipornwanich, MERS virüsünün tedavisinde kullanılan ilacın, HIV tedavisinde kullanılan ilaçlarla karıştırıldığını belirterek, "İlgili bilgileri kontrol ettik ve anti-grip ilaçlarının MERS üzerinde etkili olduğunu gördük, bu nedenle her iki ilaç grubunu da birleştirdik. 10 gün süren laboratuvar testlerinden sonra, ilaçları uyguladıktan 48 saat sonra test nihayet pozitif hale geldi. Tedavi ve iyileşme de hızlandı" diye konuştu. 

Korona virüs tedavisinde yeni gelişme! ile ilgili etiketler Acun Ilıcalı Çin Tayland HIV İlaç Korona tedavi Mers korona virüs
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.