Korona vakaları 50 milyonu da aştı

Bundan 11 ay önce Çin'de ortaya çıktığında sıradan bir grip vakası gibi görülmüştü. Ta ki ocak ayının ortalarına kadar. Ne zaman ki Çin'in Wuhan kentinde hasta sayıları hızla artıp, başka ülkelere ulaştı o zaman tüm dünya durumun ciddiyetin farkına vardı. Şu an ise dünya salgını durdurmak için aşıların seri üretimini bekliyor. Ancak bu sırada hastalık da yayılmaya devam ediyor. Son gelişme ise vaka sayılarının 50 milyon barajını da aşması oldu.

Çin'de aralık ayında ilk kez ortaya çıkan koronavirüs salgınıyla ilgili son gelişme vaka sayılarıyla ilgili.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 50 milyonu geçmiş durumda. 

50 milyon 21 bin 918 kişiye bulaşan virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 1 milyon 253 bin 696'ya çıktı.

Bugüne kadar hastalığa yakalıp da yenenlerin sayısı ise 35 milyon 445 bin 793'e yükseldi.

Korona vakaları 50 milyonu da aştı

Dünya genelinde iyileşenler düşüldüğünde halen aktif olarak virüsü taşıyanların sayısı ise 13 milyon 322 bin 429. Virüsün ağır şekilde hasta ettiği kişilerin sayısı ise 91 bin 505.

Korona vakaları 50 milyonu da aştı - Resim : 2

Dünya genelinde en çok vaka ve ölümün yaşandığı lüke ise ABD. Onu Hindistan ile Brezilya izliyor. 

100 binin üzerinde ölüm yaşanan bu 3 ülkeye vefatlarda en yakın ülke ise 94 bin ölümle Meksika. Bugüne kadar 1 milyonu aşkın vaka açıklanan ülke sayısı ise 9.

Avrupa'dan Rusya, Fransa, İspanya ve İngiltere 1 milyondan fazla vaka açıklayan ülkeler arasında. Avrupa'da en çok vaka Rusya'da görülürken, ölüm sayısında ise 50 bine yakın vefat ile İngiltere'de ilk sırada. 

Türkiye ise vaka sayılarında 26. sırada yer alırken, toplam ölümde ise 21 ülke durumunda.

Korona vakaları 50 milyonu da aştı - Resim : 3

Korona vakaları 50 milyonu da aştı ile ilgili etiketler salgın Çin Türkiye Rusya ABD Brezilya Hindistan İngiltere Fransa İspanya kornavirüs kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.