Korona tedbirlerini şınavla protesto ettiler

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke konumundaki ABD'de, virüsün en çok görüldüğü eyaletler arasında yer alan Florida'da, bir grup 'spor salonları açılmalı' çağrısında bulunarak 'şınavlı' eylem yaptı.

Clearwater şehrindeki bir grup Amerikalı, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan spor salonlarının açılması için adalet sarayı binası önünde spor yaparak protesto düzenledi.

Protestocu grup, adliye önündeki caddede şınav ve mekik gibi vücut geliştirme hareketleri yaptı. Koronavirüsün hayatı olumsuz etkilediğini belirten grup, ekonominin canlanması ve spor salonlarının en yakın zamanda açılması çağrısında bulundu.

20 MART'TAN BU YANA KAPALI

Gösteriye katılan ve spor salonu sahibi olan Travis Labazzo "Florida eyaletinde yaklaşık 6 bin 500 fitness şirketi var. Bu 6 bin lokasyonda yaklaşık 100 bin çalışanı var. Yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar gelir yapıyoruz, bu da bordro vergilerinde yaklaşık 65 milyon dolar" dedi. Labazzo ayrıca tüm çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kaldığını, 20 Mart'tan beri tüm salonların kapalı olduğunu belirtti ve valinin, neden bazı işletmelerin tekrar açmasına izin verip diğerlerine vermediğini anlayamadığını söyledi.

PLAJLAR DOLUP TAŞMIŞTI

Spor salonlarını açın protestosunda bulunan Clearwater şehrinin sakinleri koronavirüs dinlemeyerek sahillere akın etmişti. Maske takmadan ve sosyal mesafe kuralına uymayan binlerce Amerikalı deniz kenarında güneşin tadını çıkarmıştı. Şehrin Belediye Başkanı Lenny Curry, kısmen açılan plajlar için normal yaşama giden yolun başlangıcı demiş ve ülkede eleştirilerin hedefi olmuştu.

Worldometers'a göre Florida'da 40 binin üzerinde pozitif koronavirüs vakası, 1750'nin üzerinde koronavirüse bağlı ölüm bulunuyor.

Korona tedbirlerini şınavla protesto ettiler ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona Sınav Eylem spor salonu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.