Korona tedbirlerine özel bankalardan ilk adım

Üç kamu bankasının ardından İş Bankası da koronavirüs nedeniyle ekonomide ortaya çıkan olumsuzlukları en aza indirmek için harekete geçti. Bankadan yapılan açıklamada, ''Müşterilerin 30 Nisan’a kadar anapara, faiz, taksit ödemelerinin 30 Haziran’a kadar ötelenmesine imkan verilecek." denildi.

Dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüs salgınıyla mücadele Türkiye'de de devam ederken 3 kamu bankası konuyla ilgili işletmelere ve bireylere mücadele destek paketlerini duyurdu.

Bu adımların ardından, İş Bankası da özel banka olarak müşterilerin 30 Nisan'a kadar anapara, faiz, taksit ödemelerinin 30 Haziran’a kadar ötelenmesine imkan verileceğini açıkladı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Bireysel müşterilere; tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek" denildi.

Korona tedbirlerine özel bankalardan ilk adım

Bankanın açıkladığı destek paketinin ayrıntıları şöyle;

"Müşterilerin 30 Nisan'a kadar anapara, faiz, taksit ödemelerinin 30 Haziran'a kadar ötelenmesine imkan verilecek.

Salgın sebebiyle mali bünyesi olumsuz etkilenen sektör ayrımı olmaksızın her bir ihtiyaç, vaka bazında değerlendirilerek ödemesiz dönem dahil gerekli tüm destek verilecek.

"KOBİ'lerimizin ve mikro işletmelerin mevcut limitlerle desteklenecek, gerekirse ilave limit için de azami çaba gösterilecek.

Banka müşterilerinin önümüzdeki 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ilave limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak."

 

 

Korona tedbirlerine özel bankalardan ilk adım ile ilgili etiketler İş Bankası kredi Koronavirüs Korona önlem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.