Korona tedavisi için yeni bir ilaç...

Kovid-19 hastalarının tedavisi için bugüne kadar kamuoyuna da yansıyan bazı ilaçlar kullanılıyordu. O ilaçlara yeni bir ilaç daha katıldı. Genel olarak gut tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ilacı Colchicine, Kovid-19 hastaları arasından rastgele seçilecek olan 2 bin 500 kişi üzerinde denenecek. Çalışmayı yapan ekipten Oxford Üniversitesi’nden Profesör Peter Horby, “Colchicine, RECOVERY denemesinde kullanmak için değerli bir ilaç, çünkü fiyatı ucuz ve ilaç yaygın olarak bulunabilir" dedi.

1 milyon 430 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Kovid-19 salgınının sona ermesi için bilim insanları tüm güçleriyle çalışmaya devam ediyor. 

Bir yanda aşı çalışmaları aralıksız devam ederken, diğer yandan da hastalığın tedavisi için bir ilaç geliştirilinceye kadar mevcut ilaçların hastalığa vereceği yanıtlar incelenmeye devam ediyor. 

Koronavirüs başladığı günden beri birçok ilaç ile tedavi yöntemi RECOVERY adı verilen ve ‘rastgele kişilere kontrollü deneme’ sistemiyle rastgele seçilen Kovid-19 hastası kişilerde denendi.

2 BİN 500 KİŞİDE DENENECEK

Bugün yapılan açıklamada, genel olarak gut tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ilacı Colchicine’in RECOVERY sistemiyle Kovid-19 hastaları üzerinde deneneceği duyuruldu.

Rastgele seçilecek 2 bin 500 kişide denenecek olan ilacın, 28 gün boyunca bu denemeye tabi tutulması bekleniyor.

İlacın uygulamasında ise deneğe ilk dozda bin mikrogram, daha sonra 10 gün boyunca oniki saatte bir 500 mikrogram verilecek. Daha sonra onyedi gün boyunca hasta izlenerek koronavirüsün ilerlemesi takip edilecek.

HEM UCUZ HEM YAYGIN

Çalışmanın başındaki kişilerden olan Oxford Üniversitesi’nden Profesör Peter Horby, “Colchicine, RECOVERY denemesinde kullanmak için değerli bir ilaç, çünkü fiyatı ucuz ve ilaç yaygın olarak bulunabilir” ifadesini kullandı.

Denemenin başında bulunan bilim adamları, iltihaplanmanın Kovid-19 virüsünde önemli bir rol oynadığını ve başka bir anti-enflamatuar ilaç olan Deksametazon'un en ağır hastalarda semptomları azaltabileceğini kanıtladığını açıkladı.

REMDESİVİR’İN ETKİSİ YOK

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanılan antiviral ilaç Remdesivir'in Kovid-19 hastalarının hayatta kalmalarına ve solunum ihtiyacına yardımcı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını açıklamıştı.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "Remdesivir, şiddetli Covid-19 vakaları için potansiyel etkili bir tedavi yöntemi olarak dünya çapında ilgi gördü ve hastanede hastaları tedavi etmek için giderek daha fazla kullanılmaktadır. Ancak klinik uygulamadaki rolü belirsizliğini koruyordu" denilmişti.

Korona tedavisi için yeni bir ilaç... ile ilgili etiketler DSÖ Colchicine oxford Remdesivir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.