Korona salgının yeni merkezi oldular

Mutan virüsün tespit edildiği İngiltere'den gelen son dakika haberleri hiç iyi değil. Ülkede son 24 saatte bin 35 kişi daha koronavirüs nedeniyle öldü. Toplam can kaybının 80 bini aştığı ülkede yeni vaka sayılarındaki korkutan tırmanış da devam ediyor. Bir gün içinde İngiltere'de 59 bin 937 kişi daha Kovid-19'a yakalandı. Toplam vaka sayısı ise 3 milyonu aşmış durumda.

Bir yıl önce Çin'in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgının yeni merkezi Avrupa'da İngiltere oldu. 

Son günlerde ortalama 60 bin civarında yeni vaka tespit edilen ve 900 civarında günlük ölümün yaşandığı ülke İtalya'yı geçerek dünya çapında 5. sıraya yükseldi. 

Geçtiğimiz yılın son günlerinde normalden yüzde 70 daha hızlı bulaştığı belirlenen koronavirüsün yeni mutasyonunun tespit edildiği ülkede son olarak 59 bin 937 yeni vaka tespit edildi. Salgının ilk gününden bu yana kaydedilen toplam vaka sayısı ise 3 milyon 17 bin 409'a yükseldi.

B.1.1.7 adı verilen bu mutand virüsün vaka artışındaki rolünün büyük olduğu düşünülüyor.

Bu arada ülkede vefat sayıları da her gün daha da artıyor. İngiltere'de son 24 saatte 1035 kişi daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Toplam ölü sayısı ise 80 bin 868'e çıktı.

1 milyon 364 bin 821 kişinin hastalığı yendiği ülkede halen 1 milyon 652 bin 588 aktif vaka bulunuyor.

Korona salgının yeni merkezi oldular

Korona salgının yeni merkezi oldular ile ilgili etiketler İngiltere ölüm vefat mutand virüs kovid-19 vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.