Korona partisi 'pozitif' sonuçlandı

Kütahya'da evlerine 7 arkadaşlarını davet ederek doğum günü kutlayan çift önce yapılan denetim baskını ile şok yaşadı. İkinci şok yapıllan korona testi sonrasında yaşandı. Çünkü çiftin testi pozitifti. Doğum günü kutlamasındaki 3. şok ise partiye katılanlara kesilen 28 bin 620 liralık ceza oldu. Bu arada hem korona çıkan çift, hem de partiye katılan 7 arkadaşları karantinaya alındı.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde doğum günü olan Ö.T. ile eşi, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yasaklanmasına rağmen evlerine 7 arkadaşlarını davet ederek kutlama yaptı.

Durumun haber alınması üzerine yapılan denetimde evdeki 9 kişiye, 3 bin 180'er lira para cezası uygulandı.

Ev sahibi çift ile partiye katılanlara Kovid-19 testi yapıldı.

Sonuca göre doğum günü kutlayan çiftin testi pozitifti. Hem Ö.T. ile eşi, hem de partiye katılan 7 kişi karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, son bir ayda pozitif vaka sayısında önemli oranda artış yaşandığı, bu nedenle denetimlerin yoğunlaştırıldığı ifade edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararına aykırı bir şekilde 9 kişinin katılımıyla doğum günü partisi düzenlendiğinin tespit edildiğinin aktarıldığı açıklamada, "Doğum gününe katılanlar derhal karantinaya alınmış, 9 kişiye toplamda 28 bin 620 lira idari para cezası uygulanmıştır." denildi.

Açıklamada, vatandaşların toplu etkinliklerden, ev ziyaretlerinden, sohbetlerden, misafirliklerden uzak durmaları, izolasyona tabi kişilerin kurallara riayet etmelerinin önem arz ettiği vurgulandı.

Korona partisi 'pozitif' sonuçlandı ile ilgili etiketler Kütahya Doğum günü Parti Test kovid-19 pozitif
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.