Korona kampı, işkence kampına dönüştü

Suudi Arabistan'ın göçmenler için oluşturduğu koronavirüs kampından sızan fotoğraflar dünyayı dehşete düşürdü. Adeta işkence kampını andıran yerde, göçmenlerin küçücük odalarda ölüme terk edildiği görüldü.

The Telegraph gazetesinin haberine göre, çoğu Etiyopyalı yüzlerce göçmen, Husilerin silah zoruyla Suudi Arabistan sınırına sürüklendi; onlarcası, Suud güvenlik güçleri ve Husiler tarafından vurularak öldürüldü.

 Suudi polislerin, sınırdan geçenleri koronavirüs şüphesiyle zorla kamplarda tuttuğunu yazan gazete, oldukça kötü ve sağlıksız koşullarda tutulan göçmenlere işkence yapıldığı iddiasını da gündeme getirdi.

 Korona kampı, işkence kampına dönüştü

"HER GÜN DÖVÜLEN HAYVANLAR GİBİYİZ"

Aylardır Suudi Arabistan'daki merkezlerden birinde tutulan Etiyopyalı bir göçmen, "Burada her gün dövülen hayvanlar gibiyiz" derken kendilerine hem fiziki şiddet uygulandığını hem de ırkçılık yapıldığını belirtiyor. Mahkumlardan bazılarının mektuplarında ise şu ifadeler yer alıyor: "Beş aydır bu şartlarda yaşamaya çalışan insanlar var. Pek çoğu ağır mental travma yaşarken bir kısmı intiharın eşiğine geldi. Gardiyanlar bizimle dalga geçiyor. 'Hükümetiniz sizi önemsemiyor. Biz ne yapabiliriz ki?' diyorlar."

 Korona kampı, işkence kampına dönüştü - Resim : 2

"MARTTAN BERİ DIŞARI ÇIKAMIYORUZ"

Aynı mektupta 16 yaşındaki bir kızın intihar ettiği ve gardiyanların kızın cansız bedenini sanki bir çöpmüş gibi dışarı fırlattıkları da anlatılıyor. Bir başka mahkum ise "Marttan beri dışarı çıkamıyoruz. Ne koronavirüsü? Burada her türlü hastalık var. Burada yaşamaya çalışan herkesin bir hastalığı var" diyor.

Etiyopyalı bir diğer mahkum ise içinde bulundukları koşullarla ilgili şöyle konuşuyor: "Ufak bir lokma ekmek ve bir tabak pilav ile karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Tuvaletler taşıyor ve yemek yediğimiz yere kadar geliyor. Bir odada yüzden fazla kişi kalıyor ve sıcak bizi mahvediyor." ifadelerini kullandı.

Korona kampı, işkence kampına dönüştü ile ilgili etiketler Suudi Arabistan Koronavirüs Korona göçmen kamp
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.