Korona insanları meteora hazırlıyor!

Tüm dünyanın koronavirüsle savaşı bitti derken, ikinci dalga korkusu başladı. Duruma olumlu yönünden bakmaya çalışan bilim insanları ise bu durumun insanlığı Dünya'ya yaklaşması olası olan tehlikeli bir göktaşına karşı hazırladığı görüşünde.

Bilim insanlarına göre koronavirüsle mücadeleye yönelik acil durum önlemleri, Dünya'ya hızla yaklaşan tehlikeli bir göktaşına hazırlanmamızı sağlayabilir.

Asteroitler konusunda ve acil durum prosedürlerinde uzmanlaşmış bilim insanları, insanlığın gezegeni savunmak için koronavirüsten önemli dersler çıkarabileceğini belirtiyor.

Böylece pandemi, insanlığı bekleyen en büyük tehlikelerden birini önlememize ya da etkisini azaltmamıza yardımcı olabilir.

 "İYİ BİR VAKA ÇALIŞMASI"

Uzay Kaşifleri Birliği Yakın Dünya Nesneleri Komitesi'ne başkanlık eden emekli astronot Thomas Jones, “Koronavirüsün, asteroit çarpışmasını engellemek isteyenler için iyi bir vaka çalışması olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İKİSİNDE DE ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

NASA'nın Gezegensel Savunma Sorumlusu ve Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi’nin (PDCO) program yöneticisi Lindley Johnson ise, pandemiyle asteroit tehlikesi arasında bazı paralellikler bulunduğunu belirterek, "Birincisi, elbette erken teşhisin önemi. Tehdidi ne kadar erken tespit ederseniz, önlem alma şansınız o kadar artar." ifadelerini kullandı.

Korona insanları meteora hazırlıyor! ile ilgili etiketler Dünya Koronavirüs Korona meteor bilim insanları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.