Korona insan derisinde 9 saate kadar kalabiliyor

Japonya’da koronavirüsün insan vücudunda ne kadar kalabildiğine yönelik önemli bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmanın sonucuna göre, koronavirüs halk arasında grip olarak bilinen influenza A virüsüne göre deride 4 kat fazla yani 9 saate kadar kalabiliyor.

Japonya’daki Kyoto Prefectural Üniversitesi Tıp fakültesi tarafından yapılan araştırmada koronavirüsün insan vücudunda ne kadar süre kalabildiğine dair çarpıcı sonuçlar elde edildi.

9 SAATE KADAR KALABİLİYOR

Araştırmaya göre koronavirüsün ciltteki hayatta kalma süresinin influenza A virüsüne kıyasla 4 kattan daha fazla olduğu test edildi. Halk arasında grip olarak bilinen influenza A virüsü deride 2 saat kalıyorken koronavirüste bu sürenin 9 saate kadar çıktığı belirtildi.

EL YIKAMAK ÖNEMLİ

Araştırmayı yapan ekip koronavirüsün temas yoluyla bulaşmasını önlemek amacıyla bu çalışmaların ve el yıkamanın önemini vurguladı.

DHA

Korona insan derisinde 9 saate kadar kalabiliyor ile ilgili etiketler Japonya grip Koronavirüs Virüs
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.