Korona ilacı Remdesivir'e şartlı onay!

Koronavirüse karşı ilaç ve aşı çalışmaları aralıksız sürerken, Kovid-19'un tedavisinde etkili olduğu belirtilen Remdesivir'e ABD, Hindistan, Güney Kore ve Japonya'nın ardından Avrupa İlaç Ajansı'ndan da şartlı onay geldi.

Aralık 2019'da ilk vakaları görülen ve Ocak 2020'da salgına dönüşen koronavirüse karşı etkili olacak ilaç ve aşı geliştirmek amacıyla bilim insanlarının çalışmaları birçok ülkede devam ediyor.

Henüz tüm deneysel aşamaları tamamlamış ve onay almış koronavirüse karşı geliştirilmiş bir ilaç ya da aşı üretilmiş değil. Ancak virüsün bulaştığı kişilerin tedavisinde öne çıkan ilaçlardan biri olan Remdesivir'e ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ilacın Kovid-19 tedavisinde kullanılması için şartlı onay verdiğini duyurdu.

Ajanstan yapılan açıklamaya göre Kovid-19 hastası yetişkinlerde ve 12 yaş üzerindeki solunum desteğine ihtiyaç duyan çocuklarda ilacın kullanılması önerildi. Ajans, ilacın Avrupa’daki fiyatına ilişkin bir açıklama ise yapmadı.

REMDESİVİR HİNDİSTAN’DA 486 LİRAYA SATILACAK

Kovid-19 tedavisinde öne çıkan ilaçlardan Remdesivir daha önce ABD, Hindistan ve Güney Kore’de durumu ağır olan acil hastalarda kullanılması için onay almıştı.

İlaca Japonya ise tam onay vermişti.

Hindistan merkezli Hetero Labs isimli ilaç şirketi de Remdesivir'in jenerik versiyonunu ürettiklerini duyurmuş ve 100 miligramlık paketini 486 TL'ye satacaklarını belirtmişlerdi

Korona ilacı Remdesivir'e şartlı onay! ile ilgili etiketler Japonya ABD Güney Kore Hindistan Remdesivir EMA Avrupa İlaç Ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.