Korona hastalarında 90 gün içinde başlıyor

İngiltere'de Oxford Üniversitesi'den araştırmacılar koronavirüs yeni bir etkisini ortaya çıkardı. Buna göre, Kovid-19'a yakalanıp tedavi gören hastaların yüzde 20'sinde 90 gün içinde akıl sağlığı bozukluğu baş gösterdi.

Oxford Üniversitesi'nden araştırmacılar koronavirüse ilişkin yeni bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. 

Sonuçları açısından tedirgin eden çalışmada virüs bulaşan ve iyileşen kişilerin akıl sağlığıyla ilgili problemler yaşadığı tespit edildi.

İyileşen hastalarda 90 gün içinde geliştiği belirlenen ruh sağlığı sorunları arasında en çok kaygı, depresyon ve uyku bozukluğuna rastlandı.

Araştırmaya öncülük eden Profesör Paul Harrison, “Covid-19 geçirenlerin akıl sağlığı sorunları açısından daha büyük risk altında olacağından endişeleniliyor ve bulgularımız bunun muhtemel olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Harrison, dünyanın dört bir yanındaki doktorların ve bilim insanlarının Kovid-19’a yakalanıp iyileşen kişilerin geliştirdiği akıl sağlığı bozukluğunun nedenlerini acilen araştırması ve yeni tedavileri belirlemesi gerektiği uyarısında bulundu. 

The Lancet Psychiatry dergisinde yayınlanan çalışma kapsamında, ABD’de 69 milyon kişinin verileri incelendi. Yapılan inceleme sonucunda Kovid-19 testi pozitif çıktıktan sonra 3 ay içinde 5 kişiden 1’inde anksiyete, depresyon veya uyku bozukluğu geliştiği görüldü.

Çalışma ayrıca, akıl sağlığı bozukluğu bulunan kişilerin Kovid-19’a yakalanma risklerinin yüzde 65 daha fazla olduğunu da ortaya koydu.

(İHA)

Korona hastalarında 90 gün içinde başlıyor ile ilgili etiketler ABD İngiltere akıl sağlığı anksiyete uyku bozukluğu depresyon oxford üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.