Korona bulaşan hastalar saklanıyor mu?

Ahmet Hakan muhalif çevrelerin "Türkiye'de korona virüs bulaşan hastalar halktan saklanıyor" tezini çürütmek için kollarını sıvadı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni, "Saklayacaklar da ne olacak? Niye saklasınlar? Dünyayı sarmış, Türkiye’ye gelmesi de normal değil mi? ‘Türkiye’ye de geldi’ dendiğinde hükümet başarısız mı olacak? Niye saklasınlar kardeşim?" ifadelerini kullandı.

Çin'den dünyaya yayılan korona virüsü nedeniyle bugüne kadar binlerce kişi hayatını kaybetti. Virüs salgının dünya genelinde ticarette, eğitimde ve spor müsabakalarında da büyük aksaklıklar yaşanmasına neden oldu.

Türkiye'nin komşu ülkelerine kadar yayılan salgın nedeniyle Türkiye'de de teyakkuza geçildi. Aylar öncesinden alınan tebirler nedeniyle şu ana kadar Türkiye sınırları içerisinden korona vürüs taşıyan bir hastaya rastlanmadı.

Son olarak bugün korona virüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Türkiye’de şu an tespit edilen bir vaka yok. Tedbir almasaydık Türkiye'de de salgını görecek olacaktık. Gecikseydik biz de İran ve İtalya gibi olabilirdik." açıklamasında bulundu.

Bundan sonraki süreçte virüsün Türkiye'ye sadece ülkeye yurt dışından giriş yapabilecek vatandaşlar tarafından bulaşabileceğine dikkat çeken Koca alınan önlem ve denetimleri kamuoyu ile paylaştı.

NEDEN SALGININ TÜRKİYE'YE SIÇRAMADIĞINA İNANAMIYORLAR?

Diğer yandan korona virüse bugüne kadar Türkiye sınırları içerisinde rastlanmaması belli bir kesim tarafından farklı anlamlar yüklenerek manipüle edilmeye çalışılıyor.

Alınan önlemlere rağmen virüsün komşu ülkelere yayılıp da Türkiye'ye sıçramamasını inandırıcı bulmayan bazı muhalif çevreler, "Türkiye'de de virüs bulunduğu ancak virüs bulaşan hastaların halktan gizlendiği" şeklinde gerçekle bağdaşmayan algı operasyonlarına tevessül ediyor.

Özellikle sosyal medyada bu yönde çok sayıda paylaşım yapılırken, sık sık yetkililer tarafından yalanlanan bu iddialara inanan ciddi bir kesim de bulunuyor.

İşte Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugün gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında halk arasında kulaktan kulağa yayılan bu iddiayı gündeme getirdi.

Müzmin muhaliflerin ısrarla Türkiye'de korona virüs taşıyan hasta bulmaya çalışmasını tiye alan Ahmet Hakan "Saklayacaklar da ne olacak? Niye saklasınlar? Dünyayı sarmış, Türkiye’ye gelmesi de normal değil mi? ‘Türkiye’ye de geldi’ dendiğinde hükümet başarısız mı olacak? Niye saklasınlar kardeşim?" ifadelerini kullandı.

İşte Hakan'ın yazısının ilgili bölümü;

- Saklarlar, saklarlar

Dedi ki:

“Her yerde olacak, bizde olmayacak. Mümkün değil. Asla inanmam.”

*

Dedim ki:

*

“Yahu yok işte...”

Saklarlar, saklarlar


*

Dedi ki:

*

“Vardır, vardır. Vardır da saklıyorlardır.”

*

Dedim ki:

*

“Yahu nasıl saklayacaklar? İran saklayamıyor, Çin saklayamıyor, Türkiye mi saklayacak?”

*

Dedi ki:

*

“Saklarlar, saklarlar.”

*

Dedim ki:

*

“Yahu bunu saklamak, önlem alıp uzak tutmaktan bile zor. Manyak mısın?”

*

Dedi ki:

*

“Saklarlar, saklarlar.”

*

Dedim ki:

*

“Bunu saklamak için çok büyük bir organizasyon yeteneğine sahip olmak lazım. Bu yetenek varsa adamları takdir etmen lazım.”

*

Dedi ki:

*

“Sen inanıyor musun virüsün bizde olmadığına... İran’da olacak, Bulgaristan’da olacak, bizde olmayacak. Olacak iş mi bu? Bal gibi saklıyorlar işte.”

*

Dedim ki:

*

“Yahu nasıl saklayacaklar? Binlerce doktor var, hemşire var, binlerce cep telefonu var, vaka yakalamak için gözünü dört açmış bir sürü tip var, daha olmadan oldu diye zil çalanlar var. Delirtme beni.”

*

Dedi ki:

*

“İran’dan girmiştir, Suriye’den girmiştir... Girmemesi mümkün mü? Kesin saklıyorlar.”

*

Dedim ki:

*

“Yahu dur bir dakika! Sen önce şuna cevap ver: Saklayacaklar da ne olacak? Niye saklasınlar? Dünyayı sarmış, Türkiye’ye gelmesi de normal değil mi? ‘Türkiye’ye de geldi’ dendiğinde hükümet başarısız mı olacak? Niye saklasınlar kardeşim?”

*

Dedi ki:

*


“Bakın, bakın... Biz ne kadar başarılıyız, her yere geldi, bize gelmedi falan demek için saklarlar.”

*

Dedim ki:

*

“Tamam, tamam... Şu bahsi hemen kapatalım. Yoksa psikopatlaşmama ramak kalmak üzere...”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Korona bulaşan hastalar saklanıyor mu? ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Korona korona virüs
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.