"Korona" başarısında birinci derecede pay sahibi Erdoğan’dır"

Prof Dr. Osman Müftüoğlu: Bu başarıda birinci derecede pay sahibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çok başarılı bir strateji izledi, ekibini çok iyi yönetti ve yönlendirdi.

Türkiye'nin, dünya genelinde on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesi hız kesmeden sürüyor.

Bu kapsamda, Dünya Sağlık Örgütünün salgına karşı acil durum ilan etmesinden çok daha önce önlemler alan Sağlık Bakanlığı virüsün ülkeye girişi ve yayılımıni sınırlı tutmayı başardı.

Yine uygulanan erken tanı ve tedavi yöntemleri ile hastalıkla mücadelede çok başarılı sonuçlar alındı ve can kaybı sınırlı sayıda tutuldu.

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof Dr. Osman Müftüoğlu, yaşanana bu süreçte başarının mimarlarını kutlayarak, "Bu başarıda birinci derecede pay sahibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çok başarılı bir strateji izledi, ekibini çok iyi yönetti ve yönlendirdi." ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu Türkiye'nin virüsle kahramanca mücadele eden sağlık ordusunun hakkını teslim etmeyi e ihmal etmedi.

İşte Osman Müftüoğlu'nun yazısının ilgili bölümü;

"TEKRARDA fayda var. Salgınla mücadelenin ilk döneminde başarılıyız. Bu başarıda birinci derecede pay sahibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çok başarılı bir strateji izledi, ekibini çok iyi yönetti ve yönlendirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın açıkladığı ‘kademeli önlem azaltma programı’ güven vericidir.

Sağlık Bakanımızın başarısına gelince... Tek cümleyle alkışlanacak düzeydedir. Bilim Kurulu da doğru kararlar vererek sürece ciddi katkılar sunmuştur. Sahada
savaşan sağlık kahramanlarımızın hakları ise ödenmez, ödenemez. Hepsine şükran borçluyuz. Onların her biri bana göre birer ‘gönül madalyası’nı çoktan hak etmiştir. Halkımızın, özellikle 65 yaş üstü ve 20 yaş altı ‘sabır taşı’ canlarımızın da katkılarını bir kenara not edelim.

Kısacası dün de yazdığım gibi, eğer bu bir maç ise birinci devrenin/ilk yarının galibi biziz. Ama asla unutmayalım ki maç henüz bitmedi. Doğru strateji ve yoğun çabalarla ikinci yarıyı da kazanıp ipi tartışılmaz bir zaferle göğüslemek zorundayız.

Bunun önemli bir belirleyicisi ise doğru test protokolleridir. "

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

 

 

"Korona" başarısında birinci derecede pay sahibi Erdoğan’dır" ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Koronavirüs Korona Osman Müftüoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.