Korona atlatanlarda işitme kaybı!

Koronavirüs salgınında alınan tedbirler nedeniyle vaka sayısında düşüş olsa da, rakamlar henüz istenilen seviyeye gerilemedi. Kimileri hastalığı hafif semptomlarla atlatırken, kimilerinde de ağır seyrediyor. Sivas'ta ise hastalığı atlatan 2 kişide ani işitme kaybı meydana geldi. Konuya ilişkin uyarıda bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ekinci, işitme kaybı yaşanan kişilerin vakit kaybetmeden muayene olması gerektiğini kaydetti.

Çin'den tüm dünyaya yayılan ve şimdilerde mutasyona uğramış şekliyle hayatı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınında her gün yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Bazı kişilerin habersiz atlattığı, bazılarının hafif semptomlarla geçirdiği, bazılarını iste hayattan koparan koronavirüs, atlatılsa bile insanlarda hasarlara neden oluyor. Bu hasarlardan biri de işitme kaybı. 

İKİ HASTADA İŞİTME KAYBI GÖRÜLDÜ

Sivas'ta koronavirüsü atlatan hastalardan ikisinde işitme kaybının görüldüğü açıklandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ekinci, ani işitme kaybının 'çok nadir görülen ve son 3 gün içinde kulaklarda işitmenin kaybolması durumu' olduğuna dikkat çekerek, son zamanlarda koronavirüs geçiren hastalarda meydana geldiğini belirtti.

Korona atlatanlarda işitme kaybı!

KORONAVİRÜS DAMARLARI TIKIYOR OLABİLİR

Eğer kulaklarda tek veya çift taraflı çınlama, dolgunluk veya işitmede azalma olması durumunda hemen doktora gidilmesi gerektiğini belirten Ekinci, koronavirüsün kulağı ve işitme sinirini besleyen damarları tıkamış olabileceğini ifade etti.

Kendi kliniğinde tedavi gören iki hastanın da genç hastalar olduğunu belirten Dr. Ekinci, koronavirüs tedavisinin bitmesinin ardındaki 10 günlük periyotta işitme kaybının tespit edildiğini söyledi.

ERKEN TANI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Bu vakalarda erken tanının büyük önem taşıdığını ifade eden Dr. Ekinci, özellikle steroid tedavisine bir an önce başlanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Korona atlatanlarda işitme kaybı! - Resim : 2

İŞİTME KAYBI KALICI OLABİLİR!

Bu hastalarda işitme kaybının tedaviyle yaklaşık bir aylık süreçte düzeltilebileceğini söyleyen Dr. Ekinci, yaşanan işitme kaybının nadiren de olsa kalıcı olabileceğine vurgu yaptı.

Dr. Ekinci, koronavirüsün yeni bir hastalık olduğuna vurgu yaparak bu hastalığın uzun dönem etkilerinin de halen araştırıldığını belirtti.

BU BELİRTİLERİ YAŞIYORSANIZ DİKKAT!

Dr. Ekinci, “Koronavirüs geçiren hastalar hastalığın başlangıcında da işitme kaybı geçirebilirler veya tedavi bittikten sonra hatta testi negatif olduktan 2-3 hafta sonra bile işitme kaybı görülebiliyor. O kulaklarında ağrı, basınç hissi, çınlama ve özellikle işitme kaybı olması durumunda derhal bir kulak burun boğaz hekimine müracaat edip gerekli muayenesi yapılması lazım. İşitme testi yaptırması gerekiyor." dedi.

 

Korona atlatanlarda işitme kaybı! ile ilgili etiketler doktor Korona Koronavirüs Sivas
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.