Korona aşısının dağıtım tarihi belli oldu

Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ile Dr. Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech tarafından geliştirilen ve Pfizer ile işbirliği ile dünyaya ulaştırmayı hedeflediği koronavirüs aşısını dağıtım tarihi büyük oranda belli oldu. FDA onayının ardından 10 Aralık'tan sonra 24 saatte 64 bölgeye dağıtımın yapılması hedefleniyor. Yıl sonuna kadar ABD'de 40 milyon doz aşının tüketiciye ulaştırılması planlanıyor.

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar, her şeyin yolunda gitmesi durumunda Pfizer ve BioNTech'in ortak ürettiği aşının dağıtımına 10 Aralık'tan kısa bir süre sonra başlanabileceğini açıkladı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin ilgili birimi, aşının acil kullanım ruhsatı için bu tarihte bir araya gelecek.

Azar, "Aşıyı, FDA onayından sonraki 24 saat içinde 64 bölgeye birden dağıtabileceğimize inanıyoruz. O zaman, ürün gelir gelmez uygulamaya başlayabilmeyi umuyoruz." ifadesini kullandı.

BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ilk aşıyı bulanlar olarak dünya medyasında manşetlere çıkmıştı.

ABD, yıl sonuna kadar 40 milyon doz Kovid-19 aşısı dağıtmayı planlıyor. Aşılamada sağlık çalışanları ve ciddi hastalıklara karşı en savunmasız kişilere öncelik verilecek.

Korona aşısının dağıtım tarihi belli oldu ile ilgili etiketler ABD BioNTech Pfizer aşı FDA
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.