Korona aşısında ikinci aşama

Tüm dünyada koronavirüs salgınında ikinci dalga endişesi yaşanırken, salgının ortaya çıktığı ülke Çin'den güzel haber geldi. Uluslararası ajansların geçtiği son dakika haberine göre, ülkede süren koronavirüs aşısı çalışmalarında ikinci aşamaya geçildi. Bu aşamada aşı yapılan insanların bağışıklığı test edilecek.

Dünya Sağlık Örgütü, 467 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgını için tehlikenin devam ettiğini duyurmuştu. Vaka ve can kaybı sayısı gün geçtikçe artarken aşı için Çin'den güzel bir haber geldi. 

ÇİN'DEN AŞININ İNSAN DENEYLERİNE BAŞLANDI

Reuters'ın haberine göre, Çinli bilim insanlarının üzerinde çalıştığı 6 aşıdan birinin ikinci aşaması olan insan deneylerine geçildi. Araştırmanın 200 katılımcıyla sürdürülen birinci aşaması mayıs ayından beri devam ediyordu. Enstitünün bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada birinci aşama tamamlandı ve ikinci deney aşamasına geçildiği duyuruldu. Aşı çalışmasının ikinci aşamasında aşının dozajı belirlenecek ve aşının sağlıklı insanlarda bağışıklığı güvenli bir şekilde oluşturup oluşturamayacağına bakılacak.

BU YIL İÇİNDE HAZIR OLMASI BEKLENİYOR

Çin'deki enstitünün duyurusuna göre uzmanlar koronavirüs aşısının bu yıl hazır olması ve Çin'in gelecekteki aşı stoklarına girmesi için bir bitkinin kullanılacağını belirtti.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi başkanı Gao Fu, geçen ay, 2020 yılının sonunda, acil durumlar için özel gereksinimi olan insanlarda deneysel aşıların kullanılabileceğini söylemişti.

Korona aşısında ikinci aşama ile ilgili etiketler Çin Koronavirüs Korona aşı deney
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.