Korona aşısı kararı Resmi Gazete'de

Tüm dünyanın umudu olan koronavirüs aşıları Türkiye'de yüzde 1 KDV oranıyla satılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre koronavirüs aşısında KDV oranı belli oldu

YÜZDE 1 OLACAK

Sağlık Bakanlığı’nca onaylanan Covid-19 aşılarının 31/12/2021 tarihine kadar tesliminde KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanacak.

YILBAŞINDAN İTİBAREN GEÇERLİ

Karar yılbaşından itibaren geçerli olacak.

Korona aşısı kararı Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan "Mal ve hizmetlere uygulanacak katma değer vergisi oranlarının tespitine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair" Cumhurbaşkanı Kararı'nda "Sağlık Bakanlığınca onaylanan Covid-19 aşılarının, 31 Aralık 2021 tarihine kadar (bu tarih dahil) tesliminde, bu kararın 1'nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanır" ifadeleri yer aldı. Söz konusu maddenin ilgili kısmında yüzde 1'lik vergi oranı yer alıyor.

Çin'den gelen CoronaVac aşısı dışındaki koronavirüsü aşıları Türkiye'de ücretli bir şekilde eczanelerden temin edilebilecek. İlaçların Türkiye fiyatı henüz belli değil.Çin'den gelecek aşılar, ücretsiz olarak vatandaşlara uygulanacak.

Korona aşısı kararı Resmi Gazete'de ile ilgili etiketler Türkiye Resmi Gazete KDV aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.