Korona Apple'a da sıçradı! Yeni modeller gecikecek

Apple ürünlerine dair yaptığı bilgilendirmelerle tanınan analist Ming-Chi Kuo, yeni iPhone modelinin üretiminin Corona virüsü nedeniyle gecikebileceğini duyurdu.

Webrazzi'de yer alan habere göre, Çin'de başlayan korona virüsü, 2020 yılında karşımıza çıkması beklenen Apple ürünlerinin gecikmesine de neden olabilir.

SALGIN FABRİKALARI DA ETKİLEDİ

Bilindiği üzere Apple ürünlerinin büyük bir bölümü Çin'de Foxconn ve Pegatron gibi tedarikçiler ile birlikte üretiliyor.

Virüs salgınının her geçen gün daha da şiddetli bir şekilde devam etmesi, Çin'deki fabrikaları da etkiliyor. Foxconn daha önce 10 Şubat yani bugün itibariyle üretime başlayacağını duyurmuştu. Fakat Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre Foxconn, henüz üretime başlayıp başlamayacağı konusunda net bir karara varamadı.

ÜNLÜ ANALİST DUYURDU: GECİKECEK

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile ünlenen analist Ming-Chi Kuo, bugün yatırımcılar için paylaştığı bir raporda iPhone üretiminin korona virüsü nedeniyle gecikebileceğini duyurdu.

Dün ise Nikkei tarafından paylaşılan bir rapora göre Foxconn fabrikalarını inceleyen bir sağlık uzmanları "korona virüs enfeksiyonu için yüksek risk." olduğuna karar verdi. Bu durum fabrikaların üretime başlamasını geciktirecek gibi görünüyor.

Paylaşılan bilgilere göre fabrikaların çalışmasının korona virüs enfeksiyonu için yüksek risk oluşturması fabrikaların üretime devam etmemesine neden olabilir. Bu durum da hem 2020 yılında karşımıza çıkması beklenen iPhone modelleri hem de diğer Apple modellerinin beklenenden daha geç karşımıza çıkmasına neden olabilir.

Korona Apple'a da sıçradı! Yeni modeller gecikecek

Korona Apple'a da sıçradı! Yeni modeller gecikecek ile ilgili etiketler Apple Çin iPhone Korona corona corona virüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.