Korkutan açıklama: Delta Varyantı Gaziantep'te!

Hindistan'da ortaya çıkan ve bazı çalışmalara göre %70'e kadar daha bulaşıcı olmakla kalmayıp aynı zamanda aşılardan da belli oranda kaçabilme yetisine sahip Delta varyantı, dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde The Economist'te yayımlanan bir makalede, Pfizer/Biontech gibi aşıların Delta varyantına karşı koruyuculuğunun ise sadece %64 olduğuna dikkat çekildi. Şimdi ise Delta varyantı, Gaziantep'in Araban ilçesinde ortaya çıktı. Kaymakam, vatandaşları uyardı.

Gaziantep'in Araban ilçesinde bir hastada korona virüsün delta varyantı görüldü.

Gaziantep'te bulunan Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, kaymakamlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ilçedeki bir hastada delta varyantına rastlandığını belirterek, vatandaşları aşı yapmaları konusunda uyardı.

'BULAŞICILIĞI YÜZDE 60 DAHA FAZLA'

Kaymakam Mutlu, 'Değerli vatandaşlarımız bulaşıcılığı normal virüsten yaklaşık yüzde 60 daha fazla olan delta varyantı virüs ilçemizde bir hastamızda görünmüştür. Normalleşme tedbirleriyle birlikte maske ve mesafe kuralında görülen rahatlamanın ağır sonuçlarını üzüntüyle yaşayabiliriz. Düğünler başta olmak üzere tüm toplu alanlardan maske ve mesafe kuralına dikkat etmenizi ve lütfen aşınızı en kısa zamanda yaptırmanızı istirham ediyoruz. Aşı tek ve en güçlü silahımız. Kollarımızı sıvayalım, aşımızı olalım' ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA

Korkutan açıklama: Delta Varyantı Gaziantep'te! ile ilgili etiketler Gaziantep Araban kaymakam Virüs Korona delta
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.