Korkut Eken: Atilla'nın gördüğü kişi Kutlu Adalı değil!

Sedat Peker'in Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı suikastına ilişkin suçlamaları tartışılmaya devam ediyor. Suçlamaların odağındaki isimlerden Korkut Eken yeni bir açıklama yaptı. Suikast planını itiraf eden Atilla Peker'in "konuyu karıştırdığını" söyledi

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker'in, gazeteci-yazar Kutlu Adalı'nın 1996 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde öldürülmesiyle ilgili açıklamalarının yankıları sürüyor.

Sedat Peker, Susurluk hükümlüsü, emekli yarbay Korkut Eken tarafından planlandığını öne sürdüğü bu suikast için "kardeşim" olarak tanımladığı Atilla Peker'i yönlendirdiğini itiraf etmişti.

KORKUT EKEN: KUTLU ADALI'YI BEN DE, ATİLLA DA TANIMAYIZ

Eken ise namusu, şerefi üzerine yemin edip bu olayla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını belirtti.


Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ü- haberine göre, Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak Peker kardeşler tarafından suçlanan Korkut Eken, “Ne ben, ne Atilla ne de Sedat Peker Kutlu Adalı'yı tanımayız. Atilla'nın alayda gördüğü kişi Kutlu Adalı değil, Kıbrıs Barış Harekatına katılmış, daha sonra PKK'nın Lefke sorumlusu eski askerdi” dedi.


Atilla Peker'in konuyu karıştırdığını kaydeden Eken, kendisinin adeta kiralık katil gibi gösterilmeye çalışıldığını belirtti, kardeşini yalancı çıkarmamak için bu açıklamaları yaptığını öne sürdü.

Korkut Eken: Atilla'nın gördüğü kişi Kutlu Adalı değil! ile ilgili etiketler Kıbrıs cinayet Sedat Peker kutlu adalı korkut eken
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.