Korkunç hata! Yanlış hastaya böbrek nakli yaptılar

ABD'deki bir hastanede, böbrek nakli bekleyen hasta yerine 'yanlışlıkla' başka bir hastaya nakil yapıldı. Yapılan hata, aynı gün fark edildi, iki hastanın da sağlık durumu iyi.

ABD'nin New Jersey eyaletinde böbrek nakli bekleyen hasta için ayarlanan böbrek başka bir hastaya nakledildi.

HASTALARIN YAŞI VE İSİMLERİ AYNIYMIŞ

 Forum USA'in haberine göre, 18 Kasım tarihinde Camden şehrindeki Virtua Our Lady of Lourdes Hastanesi’nde yaşanan olay sonrası açıklama yapan hastane yetkilileri, böbrek nakli bekleyen hastayla ameliyat edilen hastanın yaş ve isimlerinin aynı olduğunu ve yanlışlığın da bundan dolayı kaynaklandığını söyledi.

Virtua Health yetkilisi Reginald Blaber, asıl nakil bekleyen hastaya da 1 hafta içerisinde uygun böbrek bulunduğunu ve başarılı bir ameliyatla yapılan hatanın düzeltildiğini ifade etti.

YAPILAN HATA BİR GÜN SONRA FARK EDİLDİ

Hastane görevlileri söz konusu ameliyattan bir gün sonra böbrek nakli yapılan ilk hastanın “öncelikli listede” yer almadığını fark ettiklerini ve hatanın bu şekilde ortaya çıktığını söyledi. Blaber, Virtua Health Hastanesi’nde yaklaşık 40 yıldır böbrek nakli yapıldığını ve ilk kez böyle bir hatayla karşılaştıklarını belirtti.

Korkunç hata! Yanlış hastaya böbrek nakli yaptılar

United Network of Organ Sharing verilerine göre ABD’de 113 bin hastanın organ bağışına ihtiyacı bulunuyor. Bu hastaların yaklaşık 95 bin kadarıysa böbrek nakli için bekliyor. Associated Press geçtiğimiz temmuz ayında yayımladığı raporda ülkede yaklaşık 700 bin kişinin son evre böbrek hastalığı geçirdiğini, bu kişilerin büyük çoğunluğunun böbrek nakline ihtiyacı olacağını açıklamıştı.

Korkunç hata! Yanlış hastaya böbrek nakli yaptılar ile ilgili etiketler ABD doktor Ameliyat böbrek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.